Pripreme riječkih rukometaša

Valter Matošević najavljuje trkački moćni Zamet u novoj sezoni

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL



RIJEKA Zahuktale su se pripreme rukometaša Zameta za novu premijerligašku sezonu. U jeku fizičkih priprema momčad trenera Valtera Matoševića je zaredala trening utakmicama kao na tekućoj vrpci. Poslije domaćeg pobjedničkog ogleda sa bečkim Atzgensdorfom nastupili su na Memorijalu Jože Šilca u Ribnici gdje su osvojili treće mjesto uz dvije pobjede i jedan poraz. U konačnom susretu za to treće mjesto su uvjerljivo svladali Izolu.


– Sada ulazimo u treći tjedan priprema i mislim da možemo biti zadovoljni sa svim onim što smo odigrali – ocjenuje Matošević. – Igrali smo s ekipama koje uskoro počinju svoje prvenstvo. Naglasak u našoj igri je bio na tom vraćanju u obranu. Mislim da smo u tome bili dobri. Naravno da ima još prostora za napredak, mogućnosti da popravimo neke stvari, ali mogu reći da je zalaganje igrača na zavidnoj razini. Bit svega je da tako i ostane i da održimo ovakav način rada.


U nastavku priprema Zamećani će uz uobičajene treninge, karakteristične za ovu fazu rada, nastaviti s uigravanjem kroz nove utakmice. Tako će u subotu na Zametu ugostiti uglednog premijerligaša Dubravu, momčad s vrha.




– Taj susret će nam također biti jedan dobar test. U svemu tome napominjem da mi rezultat nije prioritet, uvijek ćemo si u svakoj od tih utakmica postavljati neke ciljeve. Tako će biti i ove subote. za ovu priliku smo izašli ususret Dubravi, a naravno da će ta utakmica i nama dobro doći. Zagrebačka momčad, naime, već idućeg tjedna igra za Kup EHF-a tako da će uglavnom ovaj dsusret svima dobro doći.


Sa Zameta poručuju da za sada sve ide po planu, pripreme se odvijaju kako je zamišljeno, pri čemu trener Matošević hvali i odnos svojih igrača te rad svojih suradnika.


– Trener za fizičku pripremu Sandro Gulja odrađuje odličan posao. Mislim da ćemo u novoj sezoni biti trkački jako spremni. Uz to moram istaknuti da nam je sada u Sloveniji obrana bila zaista odlična, počevši od dvaju srednjih igrača, Starčevića i Martinovića. Tu su se dobro uklopili Vanja Šehić i Tony Zarev. Martinović je nastavio odlično raditi iako je praktički trenirao cijelog ljeta. Svi su željni rada i mislim da je ovo jedan pravi put. Tako treba i ostati. Moramo biti skromni i željni dokazivanja te ići iz utakmice u utakmicu, nastojati pružati svoj maksimum. Hoće li to biti dovoljno za pozitivan rezultat, o tom potom.