Finale

Rukometna LP: Vardar na krovu Europe, Igor Karačić MVP finala

Hina

Reuters

Reuters



Rukometaši skopskog Vardara novi su europski prvaci nakon što su u nedjeljnom finalu Lige prvaka odigranom u Koelnu pobijedili mađarski Veszprem sa 27-24 (16-11) te drugi put u klupskoj povijesti osvojili pehar ovog elitnog klupskog natjecanja, a hrvatski reprezentativac Igor Karačić proglašen je najboljim igračem finalnog turnira.


Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić je sa pet pogodaka bio drugi strijelac momčadi iza Brazilca Moraesa, dok je Karačić uz posao razigravača uspio postići i tri gola, koliko su zabili još Slovenac Skube i Rus Dibirov. Latvijac Krištopans postigao je četiri pogotka za pobjednike. Kod Veszprema najefikasniji je bio Francuz Kentin Mahe sa šest golova, a hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek ostao je bez ijednog šuta. 


Vardar je tijekom cijelog susreta imao prednost, osim na početku kad je mađarska momčad povela sa 2-1. No, do kraja prvog poluvremena makedonski prvak je stvorio pet golova prednosti koju je početkom nastavka podigao na +6 (17-11) golom Karačića.




Ulaskom Arpada Šterbika pred mađarska vrata Veszprem se vratio u igru. Triput su Mađari došli na gol zaostatka, ali nijednom nisu uspjeli izjednačiti za što velike zasluge ima i Ivan Čupić koji je u završnici dvoboja pogodio sva tri sedmerca i realizirao kontranapad.


Čupiću je ovo drugi naslov s Vardarom, a ukupno treći, jer je sudjelovao i u senzacionalnom preokretu i trijumfu Kielcea u istoj dvorani prije tri godine, također protiv Veszprema. Karačić je oba naslova europskog prvaka osvojio s Vardarom.


Vaeszprem je i u četvrtom finalu (2002., 2015., 2016. i 2019.) ostao bez naslova najbolje europske momčadi.


U utakmici za treće mjesto Barcelona je svladala Kielce sa 40-35. Za poražene je Luka Cindrić postigao tri pogotka, Marko Mamić jedan, a Filip Ivić je imao dvije obrane.