Četvrfinale

Rukometna LP: Gostujuća pobjeda Vardara, pet golova Čupića

Hina



U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka aktualni europski prvak Vardar je na gostovanju pobijedio Kiel 29-28 uz pet golova hrvatskog rukometaša Ivana Čupića.


Vardar je odigrao odlično prvo poluvrijeme tijekom kojeg je imao i tri gola prednosti (14-11). Međutim, Kiel se vratio sredinom nastavka okrenuvši rezultat u svoju korist. Nijemci su u dva navrata imali i tri gola prednosti (23-20, 24-21).


Kiel je na ulazu u posljednju minutu vodio 28-27 i imao napad za +2, ali se Vardar obranio, a zatim je Dibirov 28 sekundi prije kraja izjednačio na 28-28. Kiel je potom imao napad za pobjedu, ali su Nijemci izgubili loptu i Jorge Maqueda je u posljednjim trenucima zabio s više od pola terena za pobjedu Vardara 29-28.




Pet golova za Vardar zabili su i Rogerio Ferreira Moraes i Stojanče Stoilov dok je Timur Dibirov postigao četiri gola. Naš Luka Cindrić je dodao dva gola, a Igor Karačić je postigao jedan pogodak.


U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Nikola Bylik, Niclas Ekberg i Marko Vujin sa po četiri pogotka. Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak nije se upisao među strijelce. Uzvratni susret je 29. travnja u Skoplju.


U drugom nedjeljnom ogledu Nantes je pobijedio Skjern 33-27.


Francuze je do pobjede predvodio David Balaguer s osam golova, dok je Romain Lagarde zabio sedam golova. Hrvatski rukometaš Jerko Matulić nije se upisao među strijelce. Kod Danaca najefikasniji su bili Markus Olsson sa šest i Kasper Sondergaard s pet golova. Uzvrat je 29. travnja u Skjernu.