Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice protiv Splićanki priželjkuju prvu pobjedu ove sezone

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice su u prva dva nastupa očekivano poražene od Lokomotive i Sesveta, a pred djevojkama trenera Nikole Čupića je u njihovoj drugoj prvoligaškoj sezoni večeras (19 sati) važan domaći ispit sa Splitom 2010 u kojem Kirice itekako razmišljaju o pobjedi.


– Želja nam je da pokupimo doma ta dva boda – kaže vanjska šuterica Murvice Antonela Kalčić. – Split 2010 nije isti kao prošle sezone, oslabljene su, to nam daje vjetar u leđa. Inače, naše suparnice imaju dobra krila, dobra im je realizacija s tih bočnih pozicija. Što se tiče nas, mi moramo odigrati dobro u obrani, odigrati dobro u čuvanju naših vratiju. To valja načiniti kako znamo jer u prve dvije utakmice nismo apsolutno pokazale ništa u obrani.


Murvica ima tradicionalno vjerne navijače, nastup na domaćem terenu joj je značajan adut više u nadmetanju sa Splićankama.




– To što igramo doma puno znači, uvijek imamo vjernu publiku koja nas bodri. Mi smo jako motivirane, spremne smo potući se na terenu da bismo uzele prva dva boda.