Rukometašice »Zameta«

Riječanke na kruhu i vodi: Zamećanke skupljaju bodove i čekaju rasplet krize

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA – Razigrane rukometašice »Zameta« su protutnjale kraj Umažanki u susjedskom derbiju u kojem je sjajna vratarka Jelena Piršl »zaključala vrata«, njezine suigračice su marljivim radom u obrani i efektnim napadima grabile ka bodovima. Među njima je sa šest golova najefikasnija bila Josipa Jerčinović, koja je konačno za sobom ostavila dugotrajno razdoblje težih ozljeda.


– Sada sam bolje. Istina, imala sam malih problema vezanih uz istegnuće lijevog koljena, ali sada je dobro – kaže nekadašnja »orijentašica«, ljevoruko desno krilo koje je već četiri godine među Zamećankama i nakon ljetne smjene generacija jedna je od iskusnica u ekipi. Rođena je 1994. godine.


Riječanke su u velikoj većini utakmice bile vrlo dobre u obrani te su gošće u napadu vrlo često bile bez rješenja. Nije ih omeo izostanak ozlijeđene Ive Mikolić te izlazak iz igre njezine sestre Katje nakon grubog starta.




– Od prve do posljednje smo ušle u utakmicu »sto posto«. Ovaj susret smo odigrale onako kako smo i krenule u sezonu. Utakmicu smo shvatile maksimalno ozbiljno i došao je rezultat. Dosta nas muče ozljede, ali krpamo se. Svaka daje sve od sebe i onda to završi dobro.


Riječanke su uz dobru obrambenu igru bile izdašne u napadu, nadavale su se golova a sve su začinile i lijepim potezima, efektnim akcijama.


– Igrale smo smislemo. Malo smo smanjile tehničke greške i onda sve to izgleda lijepo.


Josipa i suigračice su iznenađujuće visoko na četvrtom mujestu s drastično podmlađenom ekipom, sve u višemjesečnoj eri neriješenih klupskih financijskih problema. Cinici bi rekli da ih treba držati na »kruhu i vodi« kako bi osvojile što više bodova.


– Izgleda da je tako, ali nadamo se da će se ipak nešto riješiti. Nemamo za sada što drugo nego čekati. Stiže nam pojačani »Zrinski«, ali nadam se da ćemo osvojiti dva nova boda.