Pobjeda ''Zameta''

PREMIJER LIGA Prvi domaći uspjeh riječkih rukometaša i tri dobitka – bodovi, Sorić i Starčević

Igor Duvnjak



RIJEKA Utakmica 9. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Karlovac 31:24 (15:11). Dvorana na Zametu. Gledatelja 250. Suci: Davor i Zoran Lončar (Varaždin).


ZAMET: Vučko 7 (4), Mozetić, Jeličić, A. Dunato, Grgurević, Martinović 2, A. Katić, D. Dunato, Kružić 6 (2), Sorić, Načinović 5, Starčević 8, Lučin, I. Katić, Majić 2 (1), Golik 1.


KARLOVAC: Radočaj, Hadrović 2, K. Capan, Crnković 1, Perajica 3, Šnajder 6, H. Capan, Bačić, Mrljak 1, Sudarić, Karić, Ostarčević 1, Obranović 4, Smojver 5 (4), Frketić 1, Glumac.




Isključenja: Zamet 8, Karlovac 12 minuta. Sedmerci: Zamet 11 (7), Karlovac 4 (4).


Rukometaši »Zameta« su pljeskom s tribina nagrađeni za prvu domaću pobjedu sezone. Osim prvih domaćih bodova, Zamećane je obradovala činjenica da su dobili i golmana Sorića, autora niza sjajnih obrana u važnim trenucima, te potvrdu mlade nade Matije Starčevića, šutera, strijelca osam pogodaka, golgetera susreta. Iskusni asovi Damir Vučko i Marin Kružić su predvodili mlade nade u teškom zajedničkom radu kojim su izboreni bodovi, na koncu su svi zajedno uzdignutih ruku slavili važan uspjeh. Na centru su zaplesali pobjedničko kolo, još dugo poslije utakmice se čulo skandiranje i pjesma iz njihove svlačionice.


Riječani nisu najbolje započeli utakmicu, njihova obrana je u prvih nepunih pet minuta dva puta kapitulirala bez obzira što je imala igrača više. Karlovčani su oštro započeli nadmetanje s dva isključenja, a u 7. minuti domaćin Matija Golik je nastavio nadmetanje šepajući tek poslije izlaska iz igre i ukazivanja pomoći. Domaćinin su teško prolazili kroz gustu suparničku zonu, pokušavali su i sa dva pivota, ali su u 10. minuti bez rješenja zaostajali 1:3. Dosta je reći da su Riječani prvi gol iz igre dali tek u 12. minuti. Strijelac je Veron Načinović. Pridružio mu se uskoro i Matija Golik, ali je nakon što je izjednačio na 5:5 ponovno iznesen sa terena šepajući. Gosti su izazivali proteste s tribina radi oštre igre, ali su takvim rukometom stalno održavali prednost iako su za 15 minuta imali već osam minuta isključenja. Kada je Marin Sorić spojio dvije obrane, u napadu je u dva navrata »grunuo« mladi Matijan Starčević i donio prvo vodstvo (7:6). Zamećani su se razgoropadili, s igračem manje su izborili sedmerac iz kojeg je Damir Vučko povisio na 10:7 u 19. minuti, na što je karlovačka klupa pozvala minutu odmora. Nije pomoglo, Starčević je nakon još jedne domaće obrane dodatno povećao razmak.


Zamećani nisu popuštali, Vučko im je s igračem manje donio 17:11 u 32. minuti. Karlovački otpor se sve više topio, sredinom nastavka Ivan Majić je razigranim Zamećanima pogodio za najveću razliku, 24:17. Kapital je sačuvan i pretvoren u pobjedu.