Treće slavlje u nizu

POKAZALE DVA LICA Rukometašice Zameta u nastavku slomile otpor P. Vranjica

Igor Duvnjak

NAJEFIKASNIJA – Lara Židek probija obranu Dalmatinki / Snimio Marko GRACIN

NAJEFIKASNIJA – Lara Židek probija obranu Dalmatinki / Snimio Marko GRACIN

Zamet – Petason Vranjic 30:24 (18:16). U 54. minuti gošće su promašile sedmerac, Riječanke potom dobile igračicu više, a  Židek lako poentirala za 27:22 nepunih pet minuta prije kraja



RIJEKA  Utakmica 17. kola Prve lige rukometašica:  Zamet – Petason Vranjic 30:24 (18:16). Centar Zamet. Gledatelja: 71. Suci: Cupek, Kožuhar (Garešnica).


ZAMET: Troskot 1, Mršić, Martinović, Jerčinović 6 (3), Židek 6, K. Mikolić 4, I. Mikolić 3 (3), Jelenović 3, Toskić, Stanić, Jurčić 5, Visković 1, Dobrić 1, Piršl.


PETASON VRANJIC: Andabak, Mijić, Škarić 1, Boko, Tonković, Kljaković-Gašpić 9 (5), Velagić, Lovrić 5, Mijatović 2, Smajić, Jerković, Ljubičić, Zelić 7.




Isključenja: Zamet 4, P. Vranjic 8 minuta. Sedmerci: Zamet 8 (6), P. Vranjic 8 (5).


Rukometašice »Zameta« pokazale su dva lica osvajajući već unaprijed uknjižene bodove s »Petasonom Vranjicem«. Igrajući u prvom dijelu praktički bez obrane Zamećanke su se do odlaska na odmor itekako mučile da bi u nastavku konačno »okrenule ploču«.


Zbile su redove, puno ozbiljnijom igrom u obrani počele su se odvajati i na koncu su treću uzastopnu pobjedu zalile kišom golova, bilo je 30:24 poslije 12 izjednačenja u prvom poluvremenu.  


Korpulentna Anđela Zelić je u samo tri minute udarcima izvana donijela tri izjednačenja gošćama koje je Ivka Kljaković-Gašpić dovela u prvo vodstvo (4:3). Obje zone su »prokišnjavale«, a nakon prve obrane Elle Toskić domaćima je Lara Židek vratila vodstvo – 7:6.


Zamećanke nisu nalazile rješenja za Zelić koja je već svojim petim golom u 15. minuti povećala na 9:7 za Dalmatinke nakon čega je trenerica Adrijana Prosenjak minutom odmora pokušala razbuditi favoritkinje. Uz dosta muke, nakon što je viđeno čak deset izjednačenja Rea Jelenović je iz kontre vratila »Zamet« u vodstvo 12:11 u 20. minuti.


Sedmerac za Riječanke u 23. minuti kod 13:12 nije iskoristila Iva Mikolić, ali ju je ubrzo iskupila Josipa Jerčinović za najveću domaću prednost (14:12). U ritmu golova »Zamet« je sačuvao tu razliku uoči odlaska na odmor.


Početkom nastavka stala je kiša golova iz prvog dijela utakmice, a u 36. minuti Katja Mikolić je poentirala za najveću razliku do tada – 20:17. Samo dvije minute kasnije favoritkinje su povećale razmak na četiri koraka, Lara Židek je iz kontre lako pogodila za 22:18. »Zamet« je unatoč povremenim pogreškama nastavljao održavati razmak, poglavito jer je znatno popravio igru u obrani dok je gošćama preostajalo sve manje vremena za iznenađenje.


U 54. minuti Kljaković-Gašpić je promašila sedmerac, Riječanke su potom dobile igračicu više i Židek je lako pogodila za 27:22 nepunih pet minuta prije kraja. I najopreznijima u redovima domaćih je bilo jasno da bodovi ostaju u Rijeci, preostalo vrijeme do kraja je bilo obično obavljanje formalnosti.