Susjedski derbi

Liga za ostanak rukometaša: Zamećani nadigrali ”Poreč” i prekinuli niz neuspjeha

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA – Utakmica 7. kola Lige za ostanak rukometaša Zamet – Poreč 35:25(17:15). Dvorana na Zametu. Gledatelja 100. Suci Kober (Zagreb), Sunajko (Dugo Selo).


ZAMET: Đurica, Jeličić 1, Hrvatin 9 (1), Martinović 1, Uzelac, T. Lučin 3, Stojanović 6, Glavaš 6, Sorić, Golik, Kružić 4, F. Lučin, Grozdek 1, Majić 3, Šunjić 1, Mrakovčić.


POREČ: Mataija, Mofardin 2, Thoss 5, Šehić, Perić 3, Krbavčić, Miličević 2, Popović, Filipović 1, Žagar 1, Rađaković 5 (4), Pribetić 1, Medić 5.Isključenja: Zamet 8, Poreč 12 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (1), Poreč 4 (4).

Rukometaši “Zameta” su prekinuli niz neuspjeha, na svom terenu su u susjedskom derbiju nadigrali “Poreča” i ostvarili su uvjerljivu pobjedu, čekanu već pet utakmica. Riječka momčad je skoro sve vrijeme kontrolirala igru i rezultat a kada je u nastavku posložila kockice u obrani, trasirala je put do visoke pobjede. Priliku su dobili i najmlađi Zamećani, svi zajedno su pljeskom ispraćeni u svlačionicu nakon što su na centru terena otplesali pobjedničko kolo.




Zamećani su na početku plasirali seriju 3:0 što im je omogućilo prvo opipljivije vodstvo u susjedskom derbiju. Tu prednost od 3:1 su pretvorili u 6:3 golovima Jadranka Stojanovića i Filipa Glavaša u 8. minuti. Istarski gosti su međutim održavali priključak zahvaljujući raspoloženom pucaču Mediću a u 15. minuti kod 9:7 Krbavčić je obranio sedmerac Tinu Lučinu.


Zamećani im ipak, osim dva izjednačenja rezultata na otvaranju utakmice nisu dozvoljavali priključak, koristeći pritom svoj dobar učinak u napadu na porečku isturenu zonu. U 22. minuti je uspjela domaća kontra iz koje je iskusnih Mateo Hrvatin povećao na 13:9. Na sličan način su se Riječani odvojili na “plus 5” kada je pobjegao Glavaš i svojim četvrtim golom povećao na 15:10.


Kada im je ponestalo streljiva u završnici poluvremena prednost se istopila kao sladoled na suncu, razigrani Thoss i Medić su prije odlaska na odmor smanjili na 17:15. Početkom nastavka, poslije osme obrane Marina Đurice imenjak Kružić i Jadranko Stojanovi te veteran Mateo Hrvatin su povisili na 23:17, do tada najveću razliku u duelu susjeda. U 42. minuti razmak je povećao Tin Lučin bombom iz daljine za 25:18 a sredinom nastavka poslije sjajne asistencije Paula Grozdeka Hrvatin je pogodio za 27:19 najavljujući toliko čekani uspjeh svoje momčadi.


Trener domaćih Igor Marijanović je polako uvodio mlade igrače s klupe, jedan od njih, Ivan Majić je “doppiettom” u kratkom vremenu povećao na 30:22 u 54. minuti. I najopreznijima u domaćim redovima je bilo jasno da potrebni bodovi ostaju na Zametu. Hrvatin, strijelac čak devet golova je zasluženim aplauuzom ispraćen na klupu kada je priliku dobio mladi Dario Jeličić.