RK Zamet

“Disciplina, rad, odricanje, skromnost”: Riječki rukometaši počeli pripreme za novu sezonu

Igor Duvnjak

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Nadamo se da će i naša sezona biti topla, uspješna - rekao je predsjednik Zamećana



RIJEKA – Milan Uzelac, doajen riječkog i hrvatskog rukometa, u hladu zametske dvorane dočekao je rukometaše Zameta na jučerašnjem početku priprema za novu sezonu. Vani je bilo znatno iznad »trideset u hladu«, a dok su se igrači pripremali za taj prvi trening vodstvo je zorno demonstriralo onu kako »dogovor kuću gradi«. Novi trener Valter Matošević, najtrofejnije riječko sportsko ime, koji je prošle sezone trenirao vratare Zamećana, a sada je preuzeo kormilo momčadi, u društvu čelnika Vedrana Devčića s najbližim suradnicima okvirno je »češljao« plan rada za tjedne koji su pred njima i igračima.


Uz njega su bili specijalist za fizičku pripremu, nekadašnje poznato boćarsko ime Sandro Gulja, koji je godinama radio s rukometašicama Zameta, te novi fizioterapeut Denis Miškulin. Nakon tjedna u kojem će uz rad biti provedena obavezna testiranja, naglasak će biti na itekako bitnoj fizičkoj pripremi, ali će vrlo brzo u treninge biti uključena lopta, a onda stižu i prve pripremne utakmice.


Platak


– Dogovoren je dolazak austrijskog Atzgensdorfa 22. kolovoza, a onda 30. i 31. ovog mjeseca idemo na turnir u Ribnicu – kazao je o tome Matošević. – Nakon toga je na rasporedu turnir u Crikvenici 7. rujna, a prije toga bi nam trebala gostovati Dubrava, ali ta je utakmica pod velikim upitnikom. Dogovorili smo se detaljno o pripremama. Trenirat ćemo ovdje u Rijeci, kada nam se vrate kadetski reprezentativci skoknuli bismo jedan vikend na Platak na jedno osvježenje kako bismo se još više pripremili. Imam oko sebe ovaj stručni stožer i ja sam zadovoljan i trebam spomenuti upravu kluba koja je ovo omogućila. Dovela je ljude, napravila je i roster igrača i smatram da idemo u dobrom smjeru. Početak je priprema, a praktički je sve riješeno.Zamećanima su otišli Tin Lučin i Filip Glavaš, došli su Sandro Samardžić, Tony Zarev i Vanja Šehić, očekuje se i dolazak Jana Kolera. – Smatram da smo dobri jer ovdje je gro igrača podjednake kvalitete, a to je jedan predznak jednog jakog kolektiva te tako vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat. Što se tiče dobrog raspoloženja i iščekivanja igrača da se počne s radom, uvijek je tako nakon mjesec dana pauze. Vidjet ćemo, međutim, što će biti kada sve krene, kada se to malo zavrti. U svakom slučaju jedino je sigurno da treba puno rada. Prije svega tu je disciplina, rad, odricanje, skromnost. To je sve jedan predznak za nešto dobro.Matošević je pred sobom na prvom treningu u ugodno osvježenoj zametskoj dvorani okupio dvadesetak igrača dok je vani vladala sparina sa svih strana. Obrazložio je igračima plan rada i svoje poglede na rukometne zahtjeve.

Mlada momčad


Prije Matoševića se momčadi obratio predsjednik Vedran Devčić, zadovoljan nakon obavljenog rada u prijelaznom roku, posla koji izgleda još nije okončan jer su još izgledni neki odlasci i dolasci u klub koji kreće u sezonu sa većim apetitima nego u onoj prošloj u kojoj se borio za ostanak. Kada je riječ o momčadi, predsjednik je igračima poručio da »svi kreću od nule«.– Počeli smo sa pripremama u najtoplijem danu u godini – konstatirao je dugogodišnji čelnik Zamećana.

– Nadam se da je ovaj vruć početak u stvari naznaka tople jeseni Zameta, naše tople sezone. To sve mislim u smislu naše vruće, vatrene borbe za bodove. Nadam se da ćemo u svemu tome biti uspješni, sve to u skladu s ambicijama koje smo još ranije istaknuli. Smatram da na raspolaganju imamo jako dobru momčad i to na svim pozicijama. Osim toga imamo mladu ekipu, sastav koji bi u novoj sezoni trebao biti čak i nekoliko desetaka postotaka boolji nego što je to bio prošle godine. To upravo radi iskustva jedne sezone koje imaju za sobom, koje su kao ekipa stekli. Ove sezone smo još i pojačani s nekim iskusnim igračima. Još očekujemo povratak naših kadetskih reprezentativaca sa Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji. Pratimo njihove tamošnje uspjehe i nadamo se da ćemo slaviti njihove zapažene dosege i još se veseliti do kraja tog natjecanja. Inače, imamo još nekih malih nedoumica oko sastava koje ćemo na vrijeme riješiti.


Starčević: Nadam se ulasku u Ligu za prvaka




Rukometaši Zameta su jučer znatno prije početka treninga pohrlili prema dvorani za početak priprema, momčad je jedva dočekala početak rada za novu sezonu o čemu je i raspravljala proteklih dana.


– Čuli smo se ovih dana, sretni smo što počinju pripreme. Želimo vidjeti kakva će biti nova sezona, novi trener. Normalno, želja nam je ostvariti što bolje ciljeve u sezoni, bolje od onih koji su ostvareni u ovoj prošloj – kaže mladi lijevi bek Matija Starčević, koji je u posljednji čas ispao iz kadetske reprezentacije za Europsko prvenstvo. – Veselimo se što je sve ovo počelo kao i početku sezone. Imamo dosta mladu ekipu. Doduše, mladi smo bili i prošle sezone, iza nas je sada jedna godina iskustva te očekujem da će sve to zajedno biti odlično. Optimisti smo, nadam se ulasku u Ligu za prvaka.