Osjetan redizajn

Braća Dunato dolaze u “Zamet”, Stojanović odlazi

Igor Duvnjak

PREGOVORI O POVRATKU  – Dino Slavić / Foto D. ŠKOMRLJ

PREGOVORI O POVRATKU – Dino Slavić / Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Kako stvari stoje, nakon dugo vremena opet će Dunato nositi dres »Zameta«. Ovog puta za Zamećane neće igrati jedan, nego dva Dunata. Riječ je srednjem beku Antonu Dunatu, rođenome 1995. godine, kojem je prošli klub bio »Ribola Kaštela«, te o pivotu Dujmu, njegovu mlađem bratu, rođenom 1998. godine, koji je prošle sezone igrao za »Varaždin«.


Obojica su potekla u »Kozali«, kao i njihov mnogo poznatiji otac Darko, istaknuti igrač »Zameta« na crti i lijevom krilu te u obrani još iz dana Prve lige bivše Jugoslavije, koji je nakon zapažene igračke karijere bio uspješan trener Zamećana i Zamećanki, također i direktor riječkog premijerligaša i svojedobno čelnik Županijskog rukometnog saveza te trener »Kozale«.



Bivša vratarka Zameta Helena Šegota (22) potpisala je ugovor sa španjolskim prvoligašem Rincon Fertilidadom iz Malage. U protekloj sezoni Rincon Fertilidad Málaga završio je na četvrtom mjestu među 14 klubova Prve španjolske lige. – Sretna sam što sam došla u Málagu, uvijek mi se činila lijepim gradom za živjeti. Rincon Fertilidad je klub koji napreduje iz sezone u sezonu. Premda sam mlada, zadnjih sam godina bila u prvoj postavi jednog od najvažnijih hrvatskih klubova, pa vjerujem da mogu doprinijeti svojim iskustvom – izjavila je Helena Šegota, koja je protekle sezone branila za »Umag«.




Dva Dunata su za sada jedine prinove u elitnom riječkom klubu čija će momčad biti osjetno redizajnirana u odnosu na prošlu sezonu. Riječki je sastav znatno prorijeđenih redova. Nakon što je velika bekovska nada Tin Lučin odavno objavio da ide u redove »PPD Zagreba«, a dugogodišnji zapaženi vratar Marin Đurica potvrdio kako odlazi u »Maribor«, dok su se svečano od igračke karijere oprostila dvojica asova, kapetan Milan Uzelac i krilo Mateo Hrvatin, uslijedile su nove najave raznih odlazaka i špekulacije o imenima koja bi mogli otići s riječke rukometne adrese. Objavljeno je već da će crikvenički bek Paulo Grozdek, koji se nije naigrao u »Zametu«, otići u poljski premijerligaš »Kaliszu«.


Crikvenički pivot Jadranko Stojanović je izgleda na izlaznim vratima iz riječkog kluba, ne zna se još gdje će njegov mlađi kolega s »crte«, Ivan Majić razmišlja o eventualnom odlasku u Treću njemačku ligu. Trener Igor Marijanović, koji je zakazao početak priprema za 1. kolovoza, nema dvojbe, imat će itekako puno posla sa znatno podmlađenom momčadi, za sada još ne zna hoće li dobiti adekvatnu vratarsku zamjenu za otišlog Marina Đuricu. Vode se pregovori o povratku Dina Slavića iz »Umaga«, ali se kvalitetni vratar još nije izjasnio.