14. izdanje

U Brodu na Kupu održana utrka Kros Novog lista dolinom Kupe: Lana Mišić i Darko Pirc pobjednici

Marinko Krmpotić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Lana Mišić, 11-godišnja Riječanka, slavila u utrci sportaša, četvrti utrci koju je istrčala, nekadašnji delnički boksač Darko Pirc najbrži na četiri kilometra



BROD NA KUPI Četrnaestu godinu za redom Brod na Kupi mjesto je održavanja velikog sportskog druženja ljubitelja trčanja u prirodi koji tradicionalni Kros Novog lista dolinom Kupe koriste da bi uživali u nesvakidašnjem zadovoljstvu sportskih aktivnosti u prekrasnom okružju riječnih tokova Kupe i Kupice, odnosno krajolika uz ove rijeke. Ove se godine pozivu na sudjelovanje odazvalo više od tri stotine natjecatelja i natjecateljki svih uzrasta, a gužva na startu, smještenom po tradiciji u školskom vrtu Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan«, trajala je od 11 sve do 15 sati, pri čemu je svakih 15 minuta kretao novi start neke od brojnih kategorija.



Noa, Lana, Nala i Riana


Najmlađi natjecatelj 14. Krosa Novog lista dolinom Kupe bio je jednoipolgodišnji Noa Merkaš iz Gučeg Sela, ali pažnju je svakako privukla i Marijana Šnepf, najuspješnija rekreativka, koja je sigurno najponosnija na svoje tri kćeri koje su itekako ostavile trag na ovoj utrci. Ponajprije se to odnosi na jedanaestogodišnju Lanu Mišić koja je pobijedila u utrci učenica petih razreda te utrci sportašica, a dobro su trčale i njezine mlađe sestre, šestogodišnja Nala i trogodišnja Riana.





U uzrastu sportaša stazu od četiri kilometra najbrže je svladao bivši hrvatski boksač Darko Pirc iz Delnica, drugo mjesto osvojio je Noa Škvorc s Krka, a treći je bio Silvio Havajić iz Rijeke. Kod sportašica je najuspješnija bila 11-godišnja Lana Mišić, mlada nadarena Riječanka, kojoj je utrka sportaša bila četvrta utrka dana i u kojoj se najbolje snašla na zahtjevnom terenu koji je u prvom dijelu vodio uz cestu Brod na Kupi – Delnice, a u drugom uz šetnicu smještenu uz Kupicu. Iza nje je na cilj stigla Svjetlana Žagar (Skrad), a treće mjesto osvojila je Grobničanka Elena Srića.


Kod rekreativki na dva kilometra prva je do cilja stigla Tajana Grenko (Brod na Kupi) ispred Jasne Jakovac (Delnice) i Mire Vučak (Rijeka), a kod rekrreativaca pobjednik je Nedjeljko Šafar (Brod na Kupi), drugi Mario Škrtić (Rijeka) te treći Zlatko Barićevac (Mrkopalj). U kategoriji veteranki u od 51 do 60 godina najuspješnija je bila Jasna Blečić (Rijeka), dok je u kategoriji 80 plus pobjednica Mirjana Humski (Zagreb), a kod veterana iznad 60 godina prvak je Riječanin Marko Baković, drugi Mrkopaljac Ante Jovanović, a treći Franjo Kresojević iz Zagreba.


Kros Novog lista dolinom Kupe već je po tradiciji i Otvoreno pojedinačno prvenstvo osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije, a uz osnovce i srednjoškolce na njemu se ogledaju i polaznici predškolskog uzrasta. Njihovi rezultati bit će objavljeni u srijedu u Viktoriji, a spomenimo da su uz kros utrke održana i u natjecanja u brzinskom rolanju (županijsko prvenstvo osnovnih škola te utrke rekreativaca), nordijskom hodanju i pješačenju te u streetbalu. Organizator je bila Udruga za sport, rekreaciju i turizam »Kupa« iz Broda na Kupi, a suorganizatori Zajednica športova PGŽ-a, Savez školskih sportskih društava PGŽ-a, Goranski sportski centar-Delnice, Savez športske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a, te koturaljkaški savez Hrvatske. Pokrovitelji priredbe bili su Grad Delnice i Primorsko-goranske županija.