Spust u Cortini

Prva pobjeda Austrijanke Siebenhofer i povratak Lindsey Vonn

Hina

Lindsay Vonn/Foto REUTERS

Lindsay Vonn/Foto REUTERS



CORTINA D’AMPEZZO Austrijska skijašica Ramona Siebenhofer u petak je slavila u spustu u Cortini d’Ampezzo i tako je došla do prve pobjede u karijeri u Svjetskom kupu.


Slovenka Ilka Štuhec, koja je 18. i 19. prosinca pobijedila u spustu i superveleslalomu u Val Gardeni, u Cortini je bila druga (+0,40), dok je treće mjesto pripalo Austrijanki Stephanie Venier (+0,46).


Na stazu se vratila i najuspješnija svjetska skijašica po broju pobjeda u Svjetskom kupu Amerikanka Lindsey Vonn (34), koja je na treningu u studenome ozlijedila koljeno. Amerikanka ima 82 pobjede u Svjetskom kupu i nedostaju joj još četiri trijumfa da se izjednači sa legendarnim Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom, koji je u svojoj karijeri ostvario 86 pobjeda. No, u Cortini Lindsey Vonn je bila tek 15. sa sekundom i 19 stotinki zaostatka.




Vodeća skijašca Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin nije nastupila u današnjem spustu, ali uvjerljivo vodi u ukupnom poretku sa 1.394 boda, odnosno sa skoro 500 bodova više od Slovakinje Petre Vlhove (898).