Juraj Zgurić

Pozitivan na doping: Hrvatski hrvač suspendiran zbog korištenja amfetamina

Hina

Ilustracija

Ilustracija



Hrvatski doprvak u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 55 kg 24-godišnji Juraj Zgurić bio je pozitivan na amfetamin te mu je izrečena četverogodišnja zabrana nastupa, objavio je u petak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).


»Na prvenstvu Hrvatske u hrvanju za seniore u grčko-rimskom stilu održanom u Petrinji 24. ožujka 2018. testiran je sportaš Juraj Zgurić. U uzorku urina sportaša nađen je amfetamin, zabranjena tvar koja se u Popisu zabranjenih sredstava iz 2018. nalazi u kategoriji S6.a Stimulansi – nespecificirani«, stoji u priopćenju HZTA-a u kojem se navodi da je sportaš 12. travnja, kad je stigla vijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu, obaviješten o tome te da se do 25. travnja nije o tome očitovao, niti je zatražio otvaranje uzorka B.


Stegovno vijeće HZTA je na sjednici održanoj 11. svibnja 2018. donijelo odluku da je Zgurić prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA te mu je izrečeno četverogodišnje razdoblje nepodobnosti, a izrečena mjera ističe 11. travnja 2022. godine.