SP mladih šahista

Potop hrvatskih nada

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Od sedmorice dječaka i 5 djevojčica samo su dvoje zabilježili pobjede, a dvoje remizirali. Leon Livaić u skupini do 16 i Tereza Dejanović u skupini do 12 godina postigli su drugu uzastopnu pobjedu i nalaze se u vodstvu, a Mihaela Blažeka (do 16) i Ena Cvitan (do 14) osvojile su po pola boda



PORTO CARRAS  U 2. kolu Svjetskog prvenstva mladih na kojem u šest dobnih skupina – do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina – u muškoj i ženskoj konkurenciji sudjeluje čak 1576 mladih šahista iz 80 zemalja, hrvatski predstavnici doživjeli su pravi potop.


Od sedmorice dječaka i 5 djevojčica samo su dvoje zabilježili pobjede, a dvoje remizirali. Leon Livaić u skupini do 16 i Tereza Dejanović u skupini do 12 godina postigli su drugu uzastopnu pobjedu i nalaze se u vodstvu, a Mihaela Blažeka (do 16) i Ena Cvitan (do 14) osvojile su po pola boda.


 Ena ima 1,5 bod, a Mihaeli je to prva »zarada« nakon poraza u prvom kolu. Marko Sokač (do 18) i Lara Putar (do 8) su porazima pali na granicu od 50 POSTO osvojenih bodova, a svi ostali naši predstavnici su u »donjoj kući«.