Čudom preživio

Pokušaj ubojstva na moto utrci: Psiho Fenati stisnuo kočnice Manziju pri jurnjavi 200 na sat

P. N.

Foto screenshot YouTube

Foto screenshot YouTube

Romano Fenati je poznat po dugom jeziku i kratkom fitilju, čak se tražilo i da mu treba doživotno zabraniti utrkivanje



RIJEKA Nevjerojatne scene odigravale su se ove nedjelje na Velikoj nagradi San Marina tijekom završnice utrke u Moto 2 klasi. Nekoliko krugova prije kraja na izlazu iz zavoja broj sedam talijan Romano Fenati bio je poravnat sa Stefanom Manzijem.


Na ravnici je ispružio lijevu ruku i stisnuo ručicu kočnice. No, ne svoje kočnice već – Manzijeve, i to pri brzini od 200 kilometara na sat!


Nesretni Manzi čudom je preživio ono što su brojni komentatori opisali kao pokušaj ubojstva. Psiho Fenati zaradio je crnu zastavu i zabranu od dvije utrke. No, bez reprekusija nije prošao ni Manzi, piše vozim.hr.




On je, pak, zaradio degradaciju od šest mjesta na gridu radi prvog incidenta koji je zapalio cijelu situaciju. Manzi je, naime, izgurao i sebe i Fenatija sa staze. Mogla se, dakako, očekivati osveta Fenatija, koji nosi nadimak Psiho, ali onome što je potom učinio nije se ipak nitko nadao.



Fenati je poznat po dugom jeziku i kratkom fitilju. Još 2015. godine na warm-upu VN argentine iscipelario je Niklasa Aja, a onda mu je pri vježbi starta još ugasio motor i otišao.


Godinu kasnije uzrokovao je tuču u vlastitoj momčadi, nasrnuvši na svog glavnog mehaničara Pietra Capraru, a zatim i na jedinog nedodirljivog čovjeka u pit-laneu – Rossijevog najboljeg frenda Uccia Saluccija.


Rossi mu je uručio otkaz i time zatvorio sva vrata u MotoGP-u. Sljedeće sezone pokušao je ozbiljno ozlijediti direktnog konkurenta za mjesto u MV Agusti. Izricala su se dosad svakakva mišljenja o Psiho Fenatiju pa i to da bi mu trebalo ukinuti licencu i doživotno zabraniti utrkivanje.