Najbolje europske ekipe

Ovog vikenda pravi praznik ženskog boćanja u domu Hrastenica

Kristian Sirotich

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – Boćarski dom Hrastenica od petka do nedjelje ugostit će elitu europskog ženskog boćanja. U organizaciji Boćarskog kluba Čavle-Škola boćanja, a uz potporu Općine Čavle, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog saveza PGŽ-e, ovog će se vikenda odigrati Kup europskih prvakinja, 17. izdanje završnog turnira najboljih boćarica Starog kontinenta, drugo za redom na Hrastenici.


– Izuzetna mi je čast da ćemo kao Općina i ove godine ugostiti jednu ovako prestižnu manifestaciju. Osim sportskog dijela imat ćemo i sajam domaćih proizvoda, a čitavo će natjecanje imati i jednu humanitarnu komponentu za koju će se pobrinuti udruge Palentar i Grobnički dondolaši, koji će pripremati palentu kumpiricu i gulaš – rekao je Dean Ljubobratović, zamjenik načelnice Općine Čavle.


Naravno da će svi oni koji se odluče ovoga vikenda doći na Čavle imati prigodu uživati u onom najboljem što europsko žensko boćanje ovoga trenutka može ponuditi. Hrvatske boje branit će aktualne prvakinje, boćarice Labina, naravno da velike ambicije imaju i domaće djevojke, članice kluba BK Čavle-Škola boćanja, inače brončane s prošlogodišnjeg natjecanja, a bit će tu još i prvakinje Francuske (Saint Vulbas), Turske (Afad Sport), Italije (Borgonese), Slovenije (Krim), Srbije (Altina) te Rusije (Parsec Moskva).




– Kao i svi sportaši nadamo se dobrom rezultatu i pobjedama, a pravo na to daje nam jer u svojim redovima imamo Carrolinu Bajrić, jednu od pet najboljih boćarica svijeta. Potajno se nadam da će nas ždrijeb pomazit, u svakom slučaju dat ćemo sve od sebe – rekao je Dean Klarić, trener domaćih djevojaka.


Natjecanje počinje u petak u 19.30 službenim otvaranjem i ždrijebom parova. Budući da nositelja nema ždrijebaju se parovi četvrtfinala i igra se na ispadanje. Prve utakmice odigrat će se u subotu u 9 sati, start nedjeljnog dijela natjecanja zakazan je za 8.30 sati.


– Neka to bude praznik ženskog boćanja na Čavlima – poručio je Marino Štefan, predstavnik HBS-a i Europske boćarske federacije.