Mjere opreza

NBA, NHL, MLB i MLS ograničavaju pristup svlačionicama zbog koronavirusa

Hina

Reuters

Reuters



Četiri sjevernoameričke profesionalne sportske lige priopćile su kako privremeno ograničavaju pristup svlačionicama igrača i »osnovnom osoblju« zbog globalne epidemije koronavirusa koji je utjecao i na sportske događaje u svijetu.


National Basketball Association (NBA), National Hockey League (NHL), Major League Baseball (MLB) i Major League Soccer (MLS) su se prije donošenja ove odluke savjetovali sa stručnjacima za zarazne bolesti i stručnjacima za javno zdravlje.


»S obzirom na probleme koji se mogu povezati s bliskim kontaktom prije i nakon utakmica, sve svlačionice i klupske prostorije do daljnjega će biti otvorene samo igračima i osnovnim zaposlenicima timova i momčadi«, rekli su.




»Pristup medijima održat će se na određenim mjestima izvan svlačionica. Te će privremene promjene biti na snazi ??počevši od sutrašnjih (utorak) utakmica,« stoji u objavi.


Nacionalna nogometna liga (NFL), čija je sezona završila Super Bowlom, nije uključena u izjavu.


Medijima je do sada bio dozvoljen ulazak u svlačionice klubova gdje sportaši često razgovaraju s novinarima.


Zabrinutost zbog nedavnog izbijanja koronavirusa utjecala je na svakodnevni život milijuna ljudi širom svijeta i poremetila velike međunarodne sportske događaje.