Izbor sportaša 2018.

LAUREATI: Kuglačice Mlake, nogometaši Rijeke, Ivan Šarić i Snježana Pejčić

Marko Cvijanović

Ivan Šarić i Snježana Pejčić/Foto R. BRMALJ

Ivan Šarić i Snježana Pejčić/Foto R. BRMALJ



RIJEKA Nogometaši Rijeke, kuglačice Mlake, šahist Liburnije Ivan Šarić i strijelkinja Lokomotive Snježena Pejčić najbolji su sportaši grada Rijeke u protekloj godini u seniorskoj konkurenciji. Proglašenje je sinoć upriličeno pod svodovima Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u organizaciji Riječkog sportskog saveza, koji je prvi put birao najbolje sportaše u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.



Najbolja kadetska momčad je Rukometni klub Zamet, najbolja kedetska ekipa HAOK Rijeka, najbolji kadet biciklist Rijeke Fran Miholjević, a najbolja kadetkinja plivačica Kantride Rea Kozeljac, koja se u međuvremenu vratila Primorju. U juniorskoj ekipnoj konkurenciji najboljima su proglašeni šahisti Liburnije i kuglačice Mlake, a u pojedinačnoj boćar Vargona Mateo Načinović i kuglačica Mlake Ana Jambrović.





U konkurenciji sportaša s invaliditetom najbolji junior je plivač Force Albert Sirotich, najbolji senior Vedran Dumenčić, a najbolja ekipa Sportski klub slijepih Rijeka u sastavu Vedran Dumančić i Mario Muškardin. Posebno priznanje zaslužnog sportskog djelatnika grada Rijeke za 2018. godinu pripalo je Seni Čusti, treneru Streljačkog kluba Lokomotiva s tridesetsedmogodišnjim iskustvom u svom kolektivu, koji dvadeset godina uspješno surađuje s najboljom riječkom sportašicom Snježanom Pejčić.


U zabavnom dijelu programa riječkoj sportskoj publici predstavili su se harmonikaš Dino Đerić Baričević i muška klapa Intriga, a svoje su zavidno umijeće pokazali i najmlađi članovi Gimnastičkog kluba Rijeka. Priredbu je uobičajenom rutinom i zaraznim šarmom vodio kolega Joso Krmpotić.