Olimpijski festival europske mladeži

EYOF: Riječanin Noa Kovačić u polufinalu na 50 m slobodno

Hina

Noa Kovačić / Snimio Vedran KARUZA

Noa Kovačić / Snimio Vedran KARUZA

Započela su i natjecanja kajakaša i kanuista. Josip Lenac je prošao prvi krug kvalifikacija u kajaku na 500 metara. Osvojio je drugo mjesto u svojoj skupini s rezultatom 1:52.120. Ovim rezultatom probio se među 16 najboljih i danas poslijepodne ga očekuje borba za ulazak u polufinale



GYOR Hrvatski plivač Noa Kovačić (16) plasirao se u polufinale utrke na 50 m slobodno na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.


Član riječkog Primorja je isplivao rezultat 24,00 zauzevši 12 mjesto od 50 plivača. Prvo vrijeme kvalifikacija imao je Talijan Federico Burdisso koji je isplivao rezultat 23,04.


Dora Komić se u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno nije se uspjela plasirati u polufinale. Zauzela je 29. mjesto s rezultatom 59,13.




Nastupila je i štafeta 4×100 mješovito mix. Luka Tkalčević, Ana Blažević, Lorena Jerebić i Noa Kovačić zauzeli su 18. mjesto od 28 štafeta s rezultatom 4:09.91 što nije bilo dovoljno za plasman u finale.


Započela su i natjecanja kajakaša i kanuista. Josip Lenac je prošao prvi krug kvalifikacija u kajaku na 500 metara. Osvojio je drugo mjesto u svojoj skupini s rezultatom 1:52.120. Ovim rezultatom probio se među 16 najboljih i danas poslijepodne ga očekuje borba za ulazak u polufinale.


Lenac je nastupio i u utrci dvosjeda na 500 metara zajedno s Samuelom Lucićem. Zauzeli su četvrto mjesto u svojoj skupini i nisu prošli dalje.


U prvoj rundi kvalifikacija je zapela i Inga Karakaš koja je u kajaku na 500 metara bila četvrta u svojoj skupini što nije bilo dovoljno za nastavak naatjecaanja.


Prvu rundu je prošao i Rafael Kolundžić u kanu jednokleku. U svojoj kvalifikacijskoj skupini je zauzeo drugo mjesto probivši se među 16 najboljih.


Nažalost, Sara Zalukar je poražena u 1. kolu teniskog turnira od Bjeloruskinje Sofi Brich 5-7, 2-6 i za nju je EYOF završio.