Skijaški skokovi

Dvanaesta pobjeda Ryoyua Kobayashija u Trondheimu

Hina

Ryoyu Kobayashi/Foto REUTERS

Ryoyu Kobayashi/Foto REUTERS



TRONDHEIM  Japanac Ryoyu Kobayashi, koji je već osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, slavio je na natjecanju skijaša skakača u norveškom Trondheimu, gdje je u obje serije imao najduže skokove od 141 i 141,5 metra.


Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Andreas Stjernen s dva skoka od 137 m, čime je zaostao za 10,4 bodova za pobjednikom, dok je na trećem mjestu završio Austrijanac Stefan Kraft (136,5 i 135 m).


Trondheim je pretposljednja stanica u sklopu norveške RAW AIR turneje u kojoj vodi Kraft sa 1356,4 boda, a slijedi ga Ryoyu Kobayashi sa 1346,9 bodova, dok je treći Norvežanin Robert Johansson sa 1341,2 boda.




No, na posljednjoj stanici turneje, letaonici Vikersund, još je mnogo bodova u igri pa je borba za ukupnu pobjedu potpuno otvorena za razliku od borbe za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, koja je već odavno odlučena. Sa 12 pobjeda u ovoj sezoni Ryoyu Kobyashi je skupio 1825 bodova i osigurao je ukupnu pobjedu već u Oslu. Za drugo mjesto bore se Stefan Kraft (1257) i prošlogodišnji pobjednik, Poljak Kamil Stoch (1229).


U Vikersundu su u petak kvalifikacije, u subotu momčadsko natjecanje, a u nedjelju pojedinačna borba za bodove.