Strijelac Duba

Andrej Krstinić iz Malinske najbolji na svijetu u samostrelu

Mladen Trinajstić



MALINSKA – Andrej Krstinić svjetski je prvak u gađanju samostrelom! Iz ruskog grada Uljanovska su put njegove Malinske proteklih su dana već stizale sjajne vijesti o tome da je poznati bodulski samotrelski as osvojio titulu svjetskoga prvaka u ekipnoj konkurenciji, Krstinić je sada tom i više no zavidnom ostvarenju pridodao zlato u pojedinačnoj konkurenciji.


Krstinić je zlato osvojio pogodivši 1831 krug, od čega prvoga dana 869 krugova, a drugoga dana 865 krugova. Srebro je osvojio njegov kolega iz reprezentacije Domagoj Pereglin, koji je pogodio 1821 krug, bronca je pripala Nijemcu Steffenu Hillenbrandu sa 1815 krugova.


Uz naslov svjetskoga prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, ali i ekipnoga zlata koje je Andrej Krstinić osvojio zajedno sa svojim reprezentativnim kolegama Domagojem Pereglinom i Marijanom Kajfešom, član Duba iz Malinske pobrinuo da se s natjecanja u Rusiji kući vrati s baš svime što mu se ondje nudilo. Tako je već spomenutim zlatima pridodao i naslove najboljega po distancama, ostvarivši najbolje rezultate i u gađanjima na 50, odnosno 65 metara.




Treba reći i da naslov svjetskih ekipnih seniorskih prvaka nije jedino ostvarenje hrvatskih samostrelaca. Spomenuti trojac je dan prije početka svjetskoga prvenstva na istom mjestu sudjelovao i u uvodnom natjecanju, Volga cupu. I u tom ogledu hrvatski su strijelci izdominirali pa su tako osvojili sva mjesta na pobjedničkom podiju. Domagoj Pereglin naposljetku je bio najbolji i osvojio zlato, otočni samosterlac, a sad i aktualni svjetski ekipni te pojedinačni prvak, Andrej Krstinić, tada je pak zauzeo drugo, a Marijan Kajfeš treće mjesto.


– Što reći nego da smo oduševljeni i ponosni na Andrejeva osvarenja koja nisu slučajnost. Ona su kruna silnog rada i truda kojega već godinama ulaže u trening – prokomentirao je odlične vijesti iz Rusije Nediljko Vučetić, predsjednik Športskog streljačkog kluba Dub iz Malinske, napomenuvši da osim rada i sportske discipline Krstinića nedvojbeno krasi i golema doza talenta. Zbog toga su Dubaši sigurni da ovo neće biti posljednje njegovo ostvarenje globalnog značaja.