Jadranski derbi

ZORAN KVRŽIĆ Imamo kvalitetniju momčad od Hajduka, a to smo i pokazali na Rujevici

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Mislim da smo ipak u psihološkoj prednosti, u Split idemo s jednim dobrim gardom, idemo odigrati što bolje i naravno pokušati uzeti sva tri boda. To je naš cilj – kaže Kvržić



RIJEKA Iako najnoviji jadranski derbi ne nudi ni izbliza prijašnju draž, nedjeljni poslijepodnevni sudar na Poljudu je itekako utakmica s velikim ulogom. Za Riječane prilika da dodatno »upale motore« za proboj prema vrhu i jednim potezom barem nakratko izbace iz takta i konkurencije rivala s juga. Za Splićane imperativi su još veći, s eventualnim novim porazom ušli bi »u crveno«, postali bi dio momčadi kojima će glavna briga biti izbjeći stresnu borbu za ostanak.


Na Rujevici su itekako ozbiljno shvatili operaciju »prazan Poljud«, sudeći prema treninzima atmosfera je itekako obećavajuća.


– S pobjedom u Zaprešiću stvarno smo se svi digli psihički, a iza nas je dobra priprema za najnoviju utakmicu. Nakon niza loših izdanja i rezultata ova pobjeda nam je super dobrodošla. Šteta jedino što je Lončar dobio crveni karton, ali digli smo i može biti samo bolje. Kvalitetno smo trenirali i spremni idemo na Hajduk. Vjerujem da će biti sve u redu – ističe Zoran Kvržić, veznjak »bijelih«, koji je kod Matjaža Keka u posljednje vrijeme malo pao u drugi plan. A često je bio napadačka i udarna igla riječke momčadi…


Rad na sebi




– Ljestvica ne pokazuje stvarno stanje ni Rijeke niti Hajduka. Zaslužujemo biti u vrhu i jedni i drugi. Šteta što neće biti gledatelja, ali unatoč tome vjerujem da ovo može biti dobra utakmica. Jedino prazne tribine mogu malo pokvariti dojam. Nisam još igrao bez praznim tribinama, ali i nismo previše razgovorali o tome. Hajduk je u fokusu, ali još uvijek radimo prije svega na sebi, na svojoj igri. U ovo preostalo vrijeme detaljno ćemo ih proanalizirati – dodaje Kvržić, koji je u riječkoj »bordo« kombinaciji gotovo uvijek pružao dobre igre na Poljudu. I zabijao…


– Istina dobro sam dosad uvijek igrao protiv Hajduka, posebice u gostima. Koliko se sjećam, zabio sam im tri gola, svi smo sto posto unutra, a kako trener odluči. Spreman sam uskočiti. Tu neće biti nikakvih problema. Najdraži gol Splićanima? Svakako onaj u Dugopolju – prisjeća se Zoran koji smatra da će Splićani po svemu sudeći nešto morati mijenjati u stanci.


– Mislim da ovo nije prava slika Hajduka. Sad je, kao i mi, dobio novog trenera, vjerojatno će se dignuti, a sad sigurno čekaju prvu stanku kako bi sredili redove i pripremili se za drugi dio sezone. Vjerojatno će se i pojačati – tvrdi Kvržić.


Nigdje lako


Rijeka ima šest bodova prednosti, iza sebe pobjedu u Zaprešiću, Hajduk dva poraza, od Osijeka i Lokomotive. Dojam je da Riječani nemaju jako puno što izgubiti, a mogu jako puno dobiti.


– Mislim da smo ipak u psihološkoj prednosti, u Split idemo s jednim dobrim gardom, idemo odigrati što bolje i naravno pokušati uzeti sva tri boda. To je naš cilj. Vjerujem da imamo i dalje kvalitetniju momčad, a to smo pokazali i u prvoj utakmici na Rujevici. Bili smo dosta bolji i kvalitetniji, ali Hajduk nam je otkinuo dva boda. Jednostavno, tad nismo imali niti sreće – prisjeća se Kvržić koji smatra da će momčad sve bolje disati kako bude odmicalo prvenstvo.


A lakih pobjeda više nema, koliko god se to nekome činilo. Možda to najbolje pokazuje i trenutni položaj dviju momčadi.


– Više nema lakih pobjeda. Liga deset je jako dobra. Evo, Istra nam je na Rujevici uzela bodove. Prošle godine se borila za ostanak, sada ne stoji baš najbolje, ali imaju kvalitetne igrače. Svakom mogu uzeti bodove, kao i Gorica – zaključuje Kvržić.