TUŽAN I PONOSAN

ZLATKO DALIĆ: Ostaje žal jer ovi igrači su zaslužili biti svjetskim prvacima

P. N.

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS



MOSKVA Zlatko Dalić stigao je pred kamere pokisao od kiše koja je simbolično počela padati nakon što je završilo finale. I nebo je simbolično oplakalo “kockaste”…


– Tužni smo i ponosni. Odigrali smo dobru utakmicu, presjekao nas je penal, ali moramo biti zadovoljni i ponosni. Ostaje mali žal za titulom. Francuzi nas nisu iznenadili, išli su na kontre. Dobili smo dva slučajna gola, ali takav je nogomet… – prve su reakcije hrvatskog izbornika , koji je nešto kasnije stigao u HTV-ov improzirani studio i prenio u miru svoje dojmove nakon finala.


– Čestitke Francuzima na naslovu. Moramo biti ponosni kada pogledamo cijelo prvenstvo i kako smo igrali u finalu. Pokazali smo pravu snagu i dostojanstveno smo odigrali prvenstvo. Kako smo bili dostojanstveni u pobjedama tako moramo biti i u porazu. Život ide dalje – nastavio je Dalić. – Igrali smo dobro u prvih 20 minuta. Ne znam da li je bio prekršaj, ali nije ni bitno, dobili smo autogol. Vratili smo se, izjednačili i igrali jako dobro, a onda nam se dogodio penal. Teško je bilo kasnije. U nastavku smo dobro krenuli, imali smo par situacija, držali smo kontrolu, a onda smo dobili golove iz kontri.




Dalić se osvrnuo i na Zlatnu loptu koja je završila u rukama Luke Modrića.


– Luka je to zaslužio. Svaka mu čast na tome. Kada se ohladimo i kada ovo prođe shvatit ćemo što smo napravili. Mislim da navijači u Hrvatskoj mogu biti ponosni na nas. hvala igračima na svemu što su napravili, njima idu sve zasluge. Bila je fantaziija voditi ovakvu generaciju. Zaslužili su biti svjetski prvaci! – rekao je Dalić.