Odjeci s Poljuda

ZLATKO DALIĆ: Moj cilj je bio dovesti Hrvatsku na Poljud i to sam ostvario. Opet ćemo igrati u Splitu!

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/R. BRMALJ

Zlatko Dalić/R. BRMALJ

Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet čini čuda. Ovo je samo dokaz koliko Split i Dalmacija žele i vole reprezentaciju. To je bio moj cilj, dovesti Hrvatsku u Split i to sam ostvario. Ako ostanem izbornik Hrvatska će opet igrati ovdje - poručio je euforični izbornik.



SPLIT – Zlatko Dalić dočekao je velike trenutke na stadionu svoje igračke afirmacije. Izbornik nije krio veliko zadovoljstvo nakon veliki pobjede nad Mađarima u sjajnom ozračju, a posebno zbog činjenice da je ova utakmica odigrana na ispunjenom Poljudu.


– Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet čini čuda. Ovo je samo dokaz koliko Split i Dalmacija žele i vole reprezentaciju. To je bio moj cilj, dovesti Hrvatsku u Split i to sam ostvario. Ako ostanem izbornik Hrvatska će opet igrati ovdje. Možda već za dva mjeseca. Što se utakmice tiče malo smo spustili gas u drugom poluvremenu, ali dobro, najvažnija je pobjeda. Rakitić se vratio na najbolji način, Rebić je također bio sjajan, iako ne igraju u klubu. A vremena za Vlašića i ostale itekako ima u budućnosti – govorio je Dalić, te se osvrnuo na remi Slovačke i Walesa.


– Svejedno nam je kako drugi igraju. Najvažnije da sami o sebi odlučujemo. Pobjeda u Cardiffu nam sigurno rješava pitanje Europskog prvenstva. Samo razmišljamo o pobjedi nad Walesom i plasmanu na EURO – kazao je izbornik koji je prokomentirao dva pogotka Petkovića, ali i način na koji je Modrić proslavio pogodak.




– Sigurno da je Hrvatska dobila kompletnog igrača u Petkoviću. Imala je Hrvatska sjajne napadača, ali on ima skok, tehniku, sve. Ako ovako nastavi raditi i slušati trenera Bjelicu bit će odličan u Dinamu i reprezentaciji. Modriću je gol puno značilo, više nego na velikim natjecanjima. Bilo je tu puno emocija i odigrao je jednu sjajnu utakmicu – poručio je Dalić.


Stoper Dejan Lovren također nije krio svoje oduševljenje.


– Fantastično je bilo igrati u Splitu nakon četiri godine stanke. Nije bilo problema, pobijedili smo 3:0. Jedina stavka je teren. Da je bio mrvicu bolji  sigurno bi još bolje igrali. Hvala navijačima. Trebamo ovako nastaviti jer imamo priliku kvalificirati se na EURO kao prvi u skupini – rekao je branič “kockastih”.


Marco Rossi, mađarski izbornik, realno je oslikao loše izdanje svoje reprezentacije u Splitu.


– Od prve minute igrali smo očajno. Nismo se borili, nismo vršili pritisak i Hrvatska je zasluženo pobijedila. Jednostavno, nismo uopće igrali nogomet već promatrali njih kako to čine. Međutim, borit ćemo se za plasman na EURO dok god postoji šansa za to – rekao je Talijan na mađarskoj klupi.


–