Večeras protiv Jordana

ZLATKO DALIĆ: Htio je i Vida kući, ali kad je čuo da je kapetan, vratio se!

Marko Cvijanović

Domagoj Vida/R. BRMALJ

Domagoj Vida/R. BRMALJ

Kapetanska vrpca? Velika čast, sreća i zadovoljstvo. Dodatni motiv svakako. Zahvaljujem se izborniku koji mi je to omogućio... – rekao je Domagoj Vida. Izbornik Dalić nije mogao odoljeti da se ne našali: – Htio je i Vida kući poslije Engleske, ali kad je čuo da je kapetan, vratio se, ha, ha, ha...



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na rujevičkom travnjaku (20.45 sati) protiv Jordana igra prijateljsku utakmicu tijekom koje će se »kockastima« konačno ukazati prilika doživjeti ovacije domaće publike u susretu međunarodnoga karaktera poslije spektakularnog nastupa i apohalnog dostignuća osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Istina, bez nekolicine stožernih prvotimaca (Modrić, Rakitić, Perišić, L. Kalinić, Brozović, Kovačić) i »umirovljenika« (Subašić, Mandžukić, Ćorluka), ali s još uvijek respektabilnim sastavom koji će doživjeti osvježenja na mnogim pozicijama.


– Dobro će nam doći utakmica da damo šansu igračima koji su imali manje prilika u reprezentaciji, svakom barem jedno poluvrijeme. Želim probati Bartoleca na desnom i Milića na lijevom boku. Kovačić ima malu ozljedu tetive te se i on vraća u klub, tako da na raspolaganju imam 18 igrača. Trebamo dati šansu svima da odigraju, očekujem lijep ambijent, a ne kao protiv Engleza, i, naravno, našu pobjedu – rekao je Zlatko Dalić i izdiktirao sastav, uz opasku da je isti podložan sitnim promjenama do popodneva uoči utakmice.


– Planiram da brani Livaković, u obrani budu Bartolec, Lovren, Vida i Milić, Badelj će igrati zadnjeg veznog, a ofenzivnije uloge dobiti Rog i Pašalić, a u napadu zaigrati Kramarić, Rebić i Pjaca. No, ako se dogodi kakav problem, da neko ima bilo kakvu ozljedu, nećemo ništa riskirati, pa su moguće i neke promjene. U drugom dijelu Mitrović i Jedvaj će zaigrati na stoperskim pozicijama, Bradarić u ulozi zadnjeg veznog, a Livaja i Santini u napadu.




Iako ne zna puno o večerašnjem protivniku, Dalić ima neka saznanja, pogotovo nakon što je pogledao video s utakmica Jordana.


– Ne znamo puno o Jordanu, znam jednog krilnog igrača iz lige Ujedinjenih Arapskih Emirata, podsjeća na Sterlinga, a zove se Yassen Al Bakheet. Brz je k’o metak. Oni će se s nama doći nadigravati, mi smo postali veliki motiv i meta svima. Moramo čuvati ugled i status, biti jako oprezni. Ne igramo u punom sastavu, ali ovo je Hrvatska, doprvak svijeta, moramo shvatiti utakmicu ozbiljno. Dugo nismo dobili, i zbog toga treba krenuti s pobjedama. Bez obzira što je Jordan ovdje došao po pobjedu.


Domagoj Vida bio je jedini hrvatski reprezentativac koji je tijekom subotnjega slobodnoga dana ostao u Opatiji, uživajući u društvu sinčića Davida i supruge Ivane. Palo je i obiteljsko kupanje.


– Samo David se kupao, ja sam bio malo virozan…


Tata Domagoj će u večerašnjoj utakmici predvoditi momčad kao kapetan. Prvi put.


– Jordan je dobra provjera za sve nas. Radujemo se što su kazne iza nas, nadamo se punom stadionu. Idemo pobijediti, nadam se da će navijači uživati. Kapetanska vrpca? Velika čast, sreća i zadovoljstvo. Dodatni motiv svakako. Zahvaljujem se izborniku koji mi je to omogućio…


Izbornik Dalić nije mogao odoljeti da se ne našali:


– Htio je i Vida kući poslije Engleske, ali kad je čuo da je kapetan, vratio se, ha, ha, ha…