Maksimirski odjeci

ZLATKO DALIĆ: Bodovi su najvažniji, ali protiv Mađara će biti još teže…

P. N.

Zlatko Dalić/D. LOVROVIĆ

Zlatko Dalić/D. LOVROVIĆ

Svi smo najavljivali ovaku utakmicu, znali smo da neće biti lako. Sve je bilo kako smo očekivali. Nasreću pobijedili smo, trebamo se regenerirati i okrenuti Mađarima. Znamo što nas čeka u Mađarskoj, bit će teže nego protiv Azerbajdžana! - rekao je Andrej Kramarić 



ZAGREB Zlatko Dalić nije se nakon pobjede nad Azerima toliko zamarao dojmom konstatiravši kako su bodovi najvažniji.


– Zadovoljan sam, tri boda su najvažnija, osim toga poštedjeli smo Rebića i Brozovića – započeo je izbornik Hrvatske. – Osim toga došli su navijači u velikom broju. Bilo je lijepo i teško. Bilo je više muke nego što smo očekivali, ali kada primiš gol kao što smo ga mi primili onda je teško igrati i probiti bunker s deset igrača. No, na kraju smo bili strpljivi i zasluženo dobili utakmicu.


Brozović nije ulazio u igru, Rebić je ušao u finišu?




– Danima smo ovo planirali jer Reba i Brozović su ozlijeđeni i teško mogu izdržati dvije utakmice u tri dana. Imamo dobar izbor igrača i svima nastojimo pružiti šansu. Zamjene? Teško je suditi nakon jednog poluvremena, idemo dalje, u Mađarsku po dobar rezultat.


Petković i Brekalo su se potvrdili?


– Kako da ne! Brekalo je inicijator mnogih akcija. Bruno je imao težak zadatak.


Da li će biti puno promjena za Mađarsku?


– Brozović i Rebić bit će spremni od prve minute za Mađarsku. Pokušali smo odmoriti Raketu i Luku, nažalost nismo uspjeli.


Borna Barišić postigao je izjednačujući pogodak:


– Zadovoljan sam jer smo pobijedili. Bila je to teška utakmica kao što smo i najavljivali. I oni su željeli bod. Iskreno, molio sam se Bogu da se nađem negdje kod prekida i srećom našao sam se. Sretan sam zbog gola iako je najbitnije da smo pobijedili. Najavljivali smo da neće biti laka utakmica jer svi danas igraju nogomet.


Bit će još teže u Mađarskoj?


– Naravno da će biti teže, Mađari su tvrdi pred svojim navijačima. Idemo u Budimpeštu po tri boda – rekao je branič “kockastih”.


Andrej Kramarić svojim je potezom prelomio utakmicu:


– Nismo željeli da se utakmica ovako odvija. Sretan sam zbog tri boda i pogotka, nastavio sam svoj golgeterski niz. Dobro smo igrali, možda je moglo ispasti i uvjerljive, ali takav je nogomet. Napravili smo ono što smo htjeli. Svi smo najavljivali ovaku utakmicu, znali smo da neće biti lako. Sve je bilo kako smo očekivali. Nasreću pobijedili smo, trebamo se regenerirati i okrenuti Mađarima. Znamo što nas čeka u Mađarskoj, bit će teže nego protiv Azerbajdžana! – rekao je Kramarić.