UMJESTO NOGOMETA

West Ham traži da se cijela sezona Premiershipa poništi, navijači Liverpoola bijesni

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Vodstvo Premierlige smatra da je period od tri tjedna dovoljan za nastavak natjecanja, ali to je daleko od realnosti. Ako se ne igra, onda prvenstvo ne može biti završeno", poručila je čelnica "Čekičara"



LONDON – Dopredsjednica engleskog nogometnog premierligaša West Ham Uniteda Karren Brady izazvala je šok među navijačima Liverpoola kazavši kako bi ovu sezonu Premiershipa trebalo poništiti zbog koronavirusa.


“Pa što ako se liga ne može završiti. Jedino pošteno i razumno je cijelu sezonu proglasiti ništavnom,” napisala je Brady u svojoj kolumni u The Sunu.


Njezin istup izazvao je bijes među navijačima Liverpoola koji čekaju naslov prvaka od 1990. godine, ali i među klubovima koji se bore za plasman u Premiershipa kao što su WBA kojeg vodi Slaven Bilić i Leeds United.




“Vodstvo Premierlige smatra da je period od tri tjedna dovoljan za nastavak natjecanja, ali to je daleko od realnosti. Ako se ne igra, onda prvenstvo ne može biti završeno”, poručila je čelnica “Čekičara”.


Međutim, dio stručnjaka na “Otoku” smatra kako bi Liverpool trebao biti proglašen novim prvakom, te da niti jedan klub ove sezone ne ispadne, dok bi se elitnom razredu priključile dvije vodeće momčadi Championshipa, WBA i Leeds United.


Liverpool trenutačno vodi na ljestvici sa 82 boda, čak 25 bodova više od Manchester Cityja, a do kraja sezone još je devet kola. 


Posljednji ligaški naslov “Redsi” su osvojili 1990. godine.