Reakcija na suspenziju

Varaždin nije zaslužio ovakvu sudbinu. Uništili ga političari i gospodarstvenici

Hina

Predsjednik NK Varaždina kazao je da će se sutra sastati s igračima i zaposlenicima i reći im  istinu, porazgovarati s njima i zahvaliti im na svemu što su dosad učinili



VARAŽDIN Predsjednik NK Varaždina Boris Solomun izjavio je da Varaždin nije zaslužio ispadanje u najniži rang natjecanja, jer se radi o klubu koji je 86 godina gradio i pisao povijest i promicao ime Varaždin, odnosno Varteks – širom Europe.


NK Varaždin nije izvršio financijske obveze prema bivšim igračima Milanu Pavličiću i Igoru Prahiću, te ne mogu odigrati utakmicu u subotu protiv Cibalije, a kako je to Varaždincima druga neodigrana utakmica u ovoj sezoni, taj klub je izbačen iz Prve lige, te će sljedeće sezone igrati u županijskoj ligi. Solomun je izrazio žaljenje što nije urodio plodom silni trud kojeg su on, njegovi suradnici i igrači u posljednjih mjesec dana uložili u postizanje dogovora oko isplate dugovanja vjerovnicima i skidanja suspenzije.


»Nažalost, bivši igrač NK Varteksa Milan Pavličić, nije želio popustiti više niti milimetra, dok je Prahić pristao na dogovor oko 18.30, što ne igra nikakvu ulogu budući da je odluka da se sutrašnja utakmica neće odigrati objavljena nakon 16 sati«, rekao je Solomun.




Budući da je sada jasno da NK Varaždin više neće igrati utakmice u nastavku prvenstva, već će se sutra sastati s igračima i zaposlenicima i reći im  istinu, porazgovarati s njima i zahvaliti im na svemu što su dosad učinili. »U ponedjeljak ću poslati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka, a ako Trgovački sud donese takvu odluku, bit će određen stečajni upravitelj koji će nastaviti s konsolidacijom kluba. Kad se završi stečajni postupak, klub ide dalje«, zaključio je predsjednik Varaždina Solomun. 


 To je moj klub u kojem sam radio, moj matični klub i ogorčen sam na sve političare i gospodarstvenike uništili Varaždin, nadam se da neće mirno spavati, kazao je sadašnji trener Cibalije, a bivši igrač i trener NK Varaždina Samir Toplak nakon vijesti o izbacivanju Varaždinaca u županijsku ligu. 


Varaždin je u 24. kolu Prve HNL trebao igrati upravo protiv Cibalije u Vinkovcima, ali se ta utakmica neće igrati. 


»U najavi utakmice komentirao sam kako nemam nekih emocija jer to nije ekipa koju sam ostavio, tamo su još samo dva igrača sa kojima sam radio. Jako sam nesretan zbog Varaždina i ogorčen na te ljude koji su uništili jedan veliki hrvatski klub uništili, to je sramotno«, dodao je Toplak.


»Ovom odlukom Cibalia je bez natjecanja susret dobila rezultatom 3:0 i upisala tri boda jer je prošlo 75 posto dijela prvenstva. Bili bismo sretniji da se igrao susret i da smo bodove dobili na travnjaku. Nismo sretni zbog ovoga jer to nažalost znači kako je jedan hrvatski nogometni klub u velikim problemima i žao nam je što se ovakve stvari događaju u hrvatskom nogometu, ne možemo zbog toga biti sretni« rekao sportski direktor HNK Cibalije Dražen Pernar.