Mir i dobro

Utakmica na Rujevici protekla je bez incidenata, “prekršajne” za 15 navijača

Hina

D. ŠKOMRLJ

D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Na utakmici između hrvatske i slovačke nogometne reprezentacije održanoj sinoć na riječkoj Rujevici bilo je oko 8.100 navijača, a utakmica je prošla bez incidenata, izvijestili su u nedjelju iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Jučer oko ponoći, na stadionu HNK Rijeka na Rujevici održana je kvalifikacijska nogometna utakmica za »UEFA EURO 2020« između reprezentacija Hrvatske i Slovačke, na kojoj je bilo ukupno oko 8100 navijača, od kojih oko 600 gostujućih.


Kako navode iz policije, prethodno planirane i najavljene opsežne zajedničke mjere Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Rijeke i policije rezultirale su pozitivnim sigurnosnim stanjem u cijeloj županiji, pa tako prije, za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice nisu zabilježeni incidenti, koji bi se mogli dovesti u svezu s utakmicom.




Neposredno prije početka utakmice, zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, zadržano je i prekršajno sankcionirano šest stranih i devet hrvatskih državljana od kojih jedan i zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.


Iz policije su zahvalili svima na dosljednom pridržavanju objavljenih uputa i odličnoj suradnji.