SP Rusija

“Tricolori” prema transfermarktu najskuplja momčad, hrvatska reprezentacija procijenjena na 364 milijuna eura

Hina

Najskuplji igrač u francuskim redovima je napadač PSG-a Kylain Mbappe koji vrijedi 120 milijuna eura. Iza njega su napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann sa 100 i veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba koji vrijedi 90 milijuna eura



Francuska nogometna reprezentacija procijenjena je na više od milijardu eura, dok hrvatski igrači vrijede skoro tri puta manje.


“Tricolori” su prema transfermarktu najskuplja momčadi na prvenstvu, a iza njih su Brazil (981) i Španjolska (974). Hrvatska je procijenjena na 364 milijuna eura.


Najskuplji igrač u francuskim redovima je napadač PSG-a Kylain Mbappe koji vrijedi 120 milijuna eura. Iza njega su napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann sa 100 i veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba koji vrijedi 90 milijuna eura. Zatim slijede krilni igrač Barcelone Ousmane Dembele (80), te branič Real Madrida Raphael Varane (70).




U našim redovima najskuplji igrač je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 50 milijuna eura. Iza njega su Luka Modrić (40), Ivan Perišić (40), Mateo Kovačić (30)…


Svjetski mediji su zadivljeni podvigom kojeg su ostvarile Dalićeve trupe stoga niti ne čudi izjava Ivana Rakitića.


“Imam osjećaj da će za nas u nedjelju navijati stotine milijuna ljudi. Dobio sam poruke sa svih strana svijeta, stigli smo u srce doslovno cijelog svijeta.”



HRVATSKA – 364 milijuna eura


Ivan Rakitić – 50 milijuna euraLuka Modrić, Ivan Perišić – 40Mateo Kovačić – 30Andrej Kramarić – 27Šime Vrsaljko – 25Mario Mandžukić, Dejan Lovren – 20 FRANCUSKA – 1,08 milijardi euraKylain Mbappe – 120Antoine Griezmann – 100Paul Pogba – 90Raphael Varane – 70Samuel Umtiti – 60Nabil Fekir – 60…


Tako se primjerice, jedan bangladeški novinar ustao za vrijeme konferencije hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i poručio kako je Bangladeš, koji ima 150 milijuna stanovnika, do sada navijao za Brazil, no od sada je Hrvatska na prvom mjestu…. 


Amerikanci koji obožavaju ‘underdog’ priče, već danima pišu o nevjerojatnom podvigu ‘malene Hrvatske’ koja daje nadu da je u životu sve moguće.


Prije nekoliko dana New York Times je pisao o “hrvatskoj reprezentaciji kao modernom čudu”. Hvale na Nijemci, Portugalci, Španjolci, Skandinavci premda smo s turnira poslali kući Island i Dansku.


Novinar BBC-ja iz Londona iskazao je poštovanje Daliću i Hrvatskoj tako što je na posljednjoj presici prije završne utakmicu progovorio našim jezikom. Iz mobitelja je uz mnogo muke čitao pitanje na hrvatskom jeziku.


U press centru već danima nam prilaze novinari iz raznih zemalja svijeta koje uopće nisu niti imale reprezentacije na turniru kazavši kako će navijati za nas.


“Cijela Kuba je uz vas,” dobacio nam je kubanski kolega. 


“Ovo je vrijeme koje smo zaslužili. Nema veće trenutka u životu sportaša od ovoga i rekao sam dečkima neka uživaju. Cijeli svijet će ih gledati,” poručio je uoči finala hrvatski izbornik Zlatko Dalić.