Vjerovali ili ne...

TRI GODINE KASNIJE… Znate li tko je posljednji junior Rijeke koji je prije Bušnje zabio gol za prvu momčad?

P. N.

Anas Sharbini/Foto Arhiva NL

Anas Sharbini/Foto Arhiva NL

Anas Sharbini postigao je 2. kolovoza 2015. godine treći pogodak u 3:1 pobjedi nad Lokomotivom. Nakon tog pogotka niti jedan bivši junior nije zabio gol za prvu momčad u službenim utakmicama do Čakovčanina Denisa Bušnje



RIJEKA U 35. minuti kup ogleda nogometaša Radnika iz Križevaca i prvoligaša s Rujevice gostujući krilni napadač Denis Bušnja je uz pomoć vratnice je postigao treći pogodak za goste iz Rijeke. Čakovčanin rođen u Varaždinu, doveden na Rujevicu u sklopu uobičajene dodatne selekcije igrača u mlađim uzrasnim kategorijama, postao je nakon dugo vremena prvi junior Rijeke koji je nastupio u službenoj utakmici za prvu momčad bijelih. Jako puno vremena proteklo je i otkada je neki igrač ponikao u riječkoj školi nogometa zatresao mrežu za prvu momčad u nekoj službenoj utakmici. Konkretnije, proteklo je više od tri godine (2. kolovoza 2015.) kada je Anas Sharbini zabio treći pogodak za Rijeku u pobjedi (3:1) protiv Lokomotive.



Bivši kapetan Rijeke zabio je svoj posljednji pogodak u bijelom dresu otprilike u isto vrijeme kada je u Rijekin omladinski pogon doveden Denis Bušnja iz Rijeci tradicionalnog naklonjenog međimurskog bazena. Između Sharbinijeva i Bušnjevoga pogotka po nekoliko nastupa upisali su Dangubić, Vizinger, Rebernik, Ristovski, Čeliković…, no niti jedan nije uspio zatresti mrežu.