Donacije

TEMATSKI PARK S IMENIMA Udruga Naš Hajduk predstavila projekt otkupa dionica ”Za sva vrimena!”

Hina

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL



 U organizaciji Udruge Naš Hajduk večeras je na splitskom FESB– u premijerno predstavljen projekt otkupa dionica »Za sva vrimena!« kojem je prisustvovalo više stotinja ljubitelja kluba i navijača.


Uz članove Udruge događaju su prisustvovali brojni uzvanici među kojima je bio predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos, voditelj Hajdukove akademije Krešimir Gojun, Ante Erceg, Zlatko Vujović, Vlatko Đolonga, Igor Tudor i Stipe Pletikosa. Tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov brojnim okupljenima je poručio kako su »tu da svoj klub sačuvaju svojim«.


»Moramo braniti ono što imamo. Svatko je od vas svojim imenom i prezimenom odgovoran kako će Hajduk u budućnosti izgledati. Mi smo svi Hajduk, ali ne smijemo se skrivati jedni iza drugih nego se jačati i činiti boljim. Za budućnost projekta smo odgovorni svi zajedno«, poručio je Rilov.




Projekt menager Tomislav Mikulić potom je objasnio da za ime u tematskom parku mogu sudjelovati svi tako što će donirati 7500 kuna kako bi namaknuli 3,5 milijuna kuna za otkup dionica. Taj iznos neće trebati platiti odjednom već u mjesečnim donacijama sa iznosima koje oni odaberu, ali su im i ponudili četiri razreda. Prvi simbolizira prvu titulu prvaka Hrvatske 1927. godine i iznosi 27 kuna mjesečno ili 324 kune jednokratno, drugi iznos označava godinu osnivanja Torcide 1950. i iznosi 50 kuna mjesečno ili 600 kuna jednokratno, treći je 91 kuna mjesečno ili 1092 kune jednokratno, a simbolizira ratni trofej, dok je četvrti 150 kuna mjesečno ili jednokratno 1800 kuna. Svi će donatori dobiti i skromne poklone ili knjigu »Bili dres u boji«. Objasnio je da imaju namjeru pokrenuti tematski park koji će biti posvećen svim donatorima čija će se imena tamo naći zapisana.


Cilj tog dijela akcije »Ili jesmo ili nismo« nastavak je sakupljanja sredstava kojima će se otplatiti 24,53 posto dionica Hajduka koliko je trenutno u vlasništvu Udruge Naš Hajduk. Udruga Naš Hajduk je pripremila i zanimljiv program, pa su se po prvi put u javnosti večeras mogli vidjeti dijelovi operete »Kraljica lopte« kojoj se bliži premijera.