Domagoj Pavičić

Šteta bi bila da netko ode, ali zna se da se u Rijeci živi od prodaje igrača

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Očekujem još jaču Rijeku na proljeće nego sada. Moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu ako želimo izgledati kao do sada. Onda nema straha – tvrdi Pavičić.



RIJEKA Prohladna Rujevica od petka opet odiše nogometom, nižu se treninzi za treningom, skuplja snaga, ali i čekaju topliji portugalski dani. Igor Bišćan trenutačno na raspolaganju ima 27 igrača, četiri vratara, devet braniča, isto toliko veznjaka i pet napadača. Praktički vremena je jako malo, prijelazni rok se tek zahuktava, a do prve utakmice za bodove u Koprivnici krajem mjeseca momčad ima u planu odigrati četiri pripreme utakmice. Generalka je rezervirana za 25. siječanj kad na Rujevicu stiže Krško.


Najviše je neizvjesnosti, naravno, oko prijelaznog roka, pitanje je hoće li i kako momčad, koja je opet stekla pobjedničke navike, biti redizajnirana, hoće li to biti nijanse ili pak odlasci koji će poremetiti stanarde koje je uveo Bišćan. No, panike nema, više neizvjesnosti i pozitivnog stresa da se sve odradi na sličan način kao i proteklih godina.


Dobra klapa


Jedan od onih od kojih se najviše očekuje ovog proljeća, ali i kad je u pitanju budućnost Rijeke, je svakako i Domagoj Pavičić, igrač oko kojeg se vrti važna organizacija igre »bijelih« u oba smjera.




– Blagdani su bili kratki, ali eto, odmorio sam se, bio malo u Parizu. Bilo je lijepo, rekli bismo kratko, ali slatko. Mjerenja? A jeo sam svašta, ali sve OK, tu kod mene nema problema. Nisam previše ni pazio što jedem, ali sad ću sigurno regulirati prehranu – kaže Pavičić koji se kao i ostatak momčadi ovih dana mora priviknuti na nešto oštriju klimu u Primorju, često neuobičajenu kontinentalcima.


– Dosta je hladno, ali moramo odraditi zacrtano. Isto tako i u Portugalu. Prošle godine bili smo koji dan više i mogu reći da se radi o dobroj destinaciji. Bit će toplije nego kod nas, odmaknut ćemo se malo od svega i biti koncentrirani samo na treninge i utakmice. Tereni su odlični, kao i svi uvjeti – dodaje Domagoj čiju momčad već drugog dana portugalskih priprema čeka jak okršaj s Wolfsburgom. I to točno u podne…


– Mislim da je Wolfsburgu to generalka pred prvenstvo, a nama prva utakmica na početku priprema. Neće biti lako, no nećemo se time opterećivati. Idemo što bolje odraditi uvodne pripreme pa ćemo vidjeti što će biti. Pripreme su kratke, te četiri utakmice su dovoljne, a vjerujem i da ćemo svi dobiti dovoljnu minutažu.


Neizvjesnost prijelaznog roka nešto je s čim i uprava i momčad moraju živjeti. I tako svakih šest mjeseci. A najgore je ostati bez važnog suigrača u zadnji tren…


– Sigurno bi bilo šteta da netko ode. Dobra smo klapa i sigurno da odmah nije lako nadomjestiti odlazak bilo kojeg igrača. Zna se da se u Rijeci živi od prodaje igrača, svi su spremni za to… Ako netko ode, netko će i doći. Nemu tu previše razmišljanja, idemo dan po dan dalje – kaže Pavičić koji je kod Bišćana dobio punu minutažu, potpuno povjerenje i poziciju zadnjeg veznog igrača na kojoj je znao i ranije igrati. No ne u tolikom kontinuitetu…


– Sad sam se ustalio, ali niti kod Keka nisam malo igrao. Osjećam se odlično, vratilo se ono staro smopouzdanje što je svakako došlo s pobjedama. A kad se pobjeđuje, odmah je i lakše igrati. Jedva čekam da počne nova sezona.


Lopta u nogama


U paru sa Stjepanom Lončarom dao je novu prepoznatljivost Rijekinoj igri. I to kad su u pitanju oba smjera.


– S Lončarom se dobro nadopunjavam, vidi se to na terenu… Dobro nas ide, ne samo nas dvojicu, nego cijelu momčad. Inače sam malo ofenzivniji, ali sad moram još dodatno paziti na igru u obrani. Sad imam puno više loptu u nogama i to mi odgovara. Isto kao i organizacija napada, to mi uopće nije strano. U pripremama ćemo nastojati još više sve poboljšati. Očekujem još jaču Rijeku na proljeće nego sada. Moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu ako želimo izgledati kao do sada. Onda nema straha – tvrdi Pavičić.


Rijeka je posebno upečatljiva bila u tri posljednje prvenstvene utakmice, ali i u onoj u Kupu kada je izbacila Lokomotivu. Igra iz Gradskog vrta ljepotica je polusezone, obrazac najbolje Rijeke. No prostora za više uvijek ima…


– Možda bismo trebali biti još mirniji na lopti. Posebice u zadnjoj četvrtini igrališta gdje nekad znamo biti malo brzopleti. Moramo malo i poboljšati zadnji pas. Onda će biti sve u redu. Samopouzdanje se vratilo, trener je tražio da sudjelujemo u igri u oba smjera. Hvala Bogu došli su ti dobri rezultati koje je malo tko očekivao. Na kraju je polusezona bila jako dobra – dodaje Rijekin motor momčadi.


Kup je šansa ove momčadi, a Rijeka veliki favorit protiv Intera. A onda u pulskom finalu sve je moguće.


– Inter ne treba potcijeniti. Samir Toplak zna dobro posložiti momčad, a i to je kup u kojem je sve moguće. Još igramo na njihovom terenu. Oprez je nužan, ali ako smo na sto posto mogućnopsti neće biti problema. Uglavnom opuštanja ne smije biti – zaključuje Pavičić.