Osvojen njemački Kup

Spektakularni doček za Niku Kovača i igrače Eintrachta

Hina

Reuters

Reuters

Više od 60.000 navijača dočekalo je u središtu Frankfurta nogometaše Eintrachta predvođene hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačom nakon osvojenog njemačkog Kupa. Junak susreta bio je hrvatski napadač Ante Rebić, koji je zabio dva pogotka



FRANKFURT Više od 60.000 navijača dočekalo je u središtu Frankfurta nogometaše Eintrachta predvođene hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačom nakon osvojenog njemačkog Kupa.


Eintracht je u subotu u Berlinu pobijedio njemačkog velikana Bayern 3-1 osvojivši prvi trofej nakon 30 godina i peti naslov pobjednika njemačkog kupa (1974, 1975, 1981, 1988, 2018).


Junak susreta bio je hrvatski napadač Ante Rebić, koji je zabio dva pogotka.




Navijači su već u zrakoplovnoj luci dočekali svoje junake, a slavlje se potom preselilo u središte grada. Glavna proslava je održana ispred gradske vijećnice, a njemačka policija je objavila kako je bilo više od 60.000 navijača, no sve je prošlo bez izgreda incidenata.


Igrači i stručni stožer Eintrachta, predvođeni braćom Nikom i Robertom Kovačom sjajno su se zabavljali, a bivši hrvatski izbornik je ostao bez riječi, posebice kada je cijeli trg skandirao njegovo ime.


»Teško je nešto kazati, bez riječi sam. Ovo je lijep dan nakon povijesne pobjede u Berlinu. Nije se lako oprostiti od Frankfurta, ali lakše mi je zbog nevjerojatne podrške obožavatelja,« kazao je Niko Kovač koji će iduće sezone voditi upravo Bayern.


Velike ovacije je doživio i Rebić koji je u finalu Kupa odigrao možda i svoju najbolju utakmicu u karijeri. Rebić je u 11. minuti u protivničkoj polovici presjekao loptu i potom je sa vrha kaznenog prostora zabio za vodstvo Eintrachta.


Bayern je izjednačio na 1-1 golom Roberta Lewandowskog u 53. minuti. No, Rebić u 81. iz kontranapada ponovno donosi prednost Eintrachtu, a pobjedu je potvrdio Mijat Gačinović u sudačkoj nadoknadi (90+6).


Predsjednik kluba Petar Fischer je dodao kako ovaj trijumf nikada neće zaboraviti, dok je izvršni direktor kluba Axel Hellmann naglasio kako je ključ uspjeha bila sjajna ‘kohezija cijelog kluba’.


»Ključ je bila kohezija između tima, navijača, dužnosnika i sponzora. Cijelio grad je jedna harmonija,« kazao je Hellmann.