Prva HNL

Slaven Belupo minimalno svladao Lokomotivu pogotkom Ivana Krstanovića

Hina



ZAGREB Nogometaši Slaven Belupa i Gorice ostvarili su pobjede u subotnjim susretima 16. kola Prve HNL.  Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Lokomotivu sa 1-0, a Gorica je identičnim rezultatom slavila protiv Varaždina.


Prvu pobjedu u zadnjih sedam kola, te važne bodove u borbi za prvoligaški spas, Slaven Belupu je donio Ivan Krstanović golom u 17. minuti. Bio je to njegov sedmi pogodak ove sezone.


U prvom subotnjem susretu Gorica je na svom travnjaku pobijedila Varaždin sa 1-0 upisavši treću pobjedu u zadnja četiri kola.




Pogodak odluke zabio je Pape Cherif Ndiaye u 57. minuti na asistenciju Kristijana Lovrića.


Gorica je ovom pobjedom skočila za dva mjesta i trenutačno se nalazi na četvrtoj poziciji sa 25 bodova, dok je Varaždin i dalje na začelju sa 11 bodova.


U derbiju kola u petak su Dinamo i Hajduk na stadionu Maksimir odigrali 1-1. Dinamo je poveo u 12. minuti autogolom Ismailija, a izjednačio je Caktaš u 45. minuti iz kaznenog udarca.


U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice, a sastaju se Osijek – Istra 1961, te Inter – Rijeka


Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 35 bodova, Hajduk ima četiri boda manje, a Lokomotiva je treća sa 25 bodova, koliko ima i Gorica na četvrtoj poziciji.


Zadnja dva mjesta drže Inter i Varaždina sa po 11 bodova.