Čestitke s Poljuda

Siniša Orešćanin čestitao Dinamu na prolaz u osminu finala EL

P. N.

Siniša Orešćanin i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Siniša Orešćanin i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL



SPLIT Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Gorice je rekao:


– Čeka nas Gorica koja je nezgodan protivnik, kontraška ekipa koja voli prepustiti loptu i igrati čvrst i agresivan nogomet. Nakon odlaska Atiemwena oni su na tržištu tražili igrača u tom stilu, jesu li ga pronašli, nadam se da nisu. Gorica živi na krilima dobre polusezone, naravno da sve tamo izgleda pozitivno. Njihov trener zna što hoće sa svojim načinom igre, bit će to jako zahtjevna utakmica.


O zdravstvenom biltenu je kazao…




– Situacija je OK, većina igrača se vraća. Vraća nam se Jurić, Juranović je još od prije u treningu, s Bradarićem ćemo vidjeti. Donijet ćemo odluku nakon današnjeg treninga.


Za utakmicu je najavljena i orkanska bura, ali susret će se igrati…


– Nas se tu puno i ne pita. Prilagodit ćemo se uvjetima, ali žao nam je zbog navijača. Nije se do sada nijedna utakmica zbog takvih uvjeta odgađala, morat ćemo igrati.


Prokomentirao je Oreščanin malo i dvoboj u kojemu je Gorica pobijedila na Rujevici…


– Što se tiče šansi, bilo ih je dosta na Rijekinoj strani, ali znamo kako je Gorica dobila. Očekujemo takvu nekakvu sliku kakvu su pružili u Rijeci, ali nadamo se ne i takav rezultat po domaću momčad.


Upitan je i je li gledao sinoć Dinamo…


– Gledali smo utakmicu iz perspektive HNL-a. Dinamo je prošao zasluženo, čestitke na prolazu u osminu finala.


Završno je o dvoboju s Goricom kazao:


– Uvijek gledamo sebe, nama je i u Rijeci prvo poluvrijeme bilo jako dobro. Mislim da i sutra, ako bude kako izgledamo na treninzima, bit će to jako kvalitetno. Dobro smo krenuli, treninzi i naša komunikacija mi daju za pravo razmišljati da ćemo biti dobri ovo proljeće. Nešto promjena u sastavu će biti jer imamo rovitosti, ali mislim da je pomak napravljen u igri i bodovno, pa ako je peto mjesto ta dividenda, nitko sretniji od mene – ustvrdio je trener Hajduka.