Turbulentno stanje

Šef Milana Marco Fassone: ‘Rijeka nam mora biti predjelo za Romu i Inter’

Orlando Rivetti

Milan je kralj mercata, u prijelaznom roku uložio je 240 milijuna eura



Ono što je Adriano Galliani bio za vrijeme Berslusconijeve vladavine u Milanu, to je Marco Fassone kod novog kineskog gazde »crveno-crnih vragova«, Li Yonghonga. Vuče sve konce. Naljutio se Fassone nakon poraza u Genovi (0:2 od Sampdorije), susretu u kojem Milan nije uputio nijedan udarac u okvir gola domaćina.


Kako je Milan igrao najbolje svjedoče ocjene u Gazzetti dello Sport. Trener Vincenzo Montella je za izvedbu njegova orkestra dobio ocjenu 4! Isto je ocjenu zaslužio i Kessie, dok su pola ocjene vše dobili Bonaventura, Suso i Abate. S 4,5 ocijenjen je u jednim drugim novinama zapovjednik obrane, Bonucci, za kojeg je Juventusu plaćeno 42 milijuna eura. Totalni »blackout«, tvrde stručnjaci…


– Ne smije se ponoviti nikad više! – grmi Fassone.




Trener Vincenzo Montella, navodno, nije upitan, cijene ga i poštuju. Ali Fassone govori:


– Ne smije Milan izgubiti dvije utakmce u šest prvestvenih kola. Milan je taj koji mora diktirati igru, a ne naši suparnici. Puno je toga za popraviti i to na brzinu. Uvjeren sam da Montella ima recept za izlazak iz krize. Puno je tehničko-taktičkih slabosti koji nas tjeraju na razmišljanje. Uvjeren sam da je pristup bio pogrešan. Moramo pokazati da smo ekipa koja je vrijedna igranja Lige prvaka iduće sezone, a ne navikavati se na poraze.


Milan je kralj mercata, u prijelaznom roku uložio je 240 milijuna eura. Montella priznaje da ima sjajan materijal, igrače od kojih će vratiti Milan na stare staze slave. Fassone je bez dlake na jeziku. Hoće igru i rezultat.


– Utakmica s Rijekom u Europskoj ligi je samo predjelo za ono što očekujem od momčadu nastupima poslije Rijeke, prvenstvenim susretima s Romom i Interom, našim izravnim suparnicima za jedno mjesto u Ligi prvaka.


Montella nema puno izbora, opstat će samo ako osvoji mjesto u Europi, jedna je od klauzula ugovora.


– Milan mora osvojiti četvrto mjesto u Serie A koje vodi u Ligu prvaka, ili izboriti europsku vizu za visoko društvo osvajanjem Europske lige – jasan je Fassone.


Fassone je priznaje alibije za poraz u Genovi. 


– Zvona uzbune aktivirana su već u Rimu, kada smo izgubili od Lazija. Sada objašnjenja moraju dati Montella i sportski direktor. U Genovi više od sat vremena nisam vidio nijedan sprint. Uvjeren sam da Montella ima situaciju pod kontrolom. U Genovi su svi zakazali. Trener i igrači…


Talijanski su novinari iskopali podatak da je prije 30 godina i četiri dana Sacchijev Milan izgubio 0:2 na San Siru od Fiorentine, a nakon toga osvojio naslov prvaka Italije. Sada nitko u Milanu ne živi u iluziji, ali mora biti bolje nego što je bilo u Genovi. Četvrto mjesto je imperativ ili – bankrot.


Usput, tvrdi financijski list Sole 24 ore, kako je jedna engleska banka zainterirana za kupnju većinskog paketa Milana… Milana koji pobjeđuje! 


Rijeka u četvrtak dolazi u goste ljutim vragovima.