Domagoj Pavičić

Sada dolazi prava zabava, prvenstvo pa Europa

Orlando Rivetti

Domagoj Pavičić/R. BRMALJ

Domagoj Pavičić/R. BRMALJ

Odlično je Dinamo odigrao utakmicu protiv Izraelaca, osigurao prolaz, ali ne bih ja njih previše komentirao, niti analizirao njihovu igru. Gledamo samo sebe - kaže Pavičić.



RIJEKA U briljantnom proljetnom nastavku Rijeke prošle sezone bio je najbolji igrač. Domagoj Pavičić je nedavno u Kranjskoj Gori, za gledanje nastupa naše reprezentacije, navukao »kockasti« dres. U Dalićevoj vrsti moglo bi mu uskoro biti mjesto ako nastavi s dobrim igrama u dresu Rijeke. Od njega se očekuje da preuzme dirigentsku palicu Kekova orkestra. Rijeka u subotu od 21 sat otvara novu sezonu na Rujevici, u goste dolazi novi član elitnog hrvatskog društva, Gorica. Nakon pljuska golova (49), u osam pobjeda u prijateljskim ogledima, došlo je vrijeme pravih utakmica,za bodove.


– Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala u ovih osam utakmica, nastojao sam dati svoj doprinos igrama. Nema si što zamjeriti za ono što sam pokazao u ovom pripremnom razdoblju. Neka krenu prave utakmice, za bodove, uvjeren sam da ćemo biti sve bolji, dizati se, biti ubojiti. Dobro dođu pripremne utakmice, ali nisu pravi pokazatelj vrijednosti, ne mogu nas zavarati uvjerljive pobjede. Sada dolazi prava zabava. Prvenstvo pa europske utakmice – govori Domagoj.


Od Kraljevice do moskovskog Spartaka…?




– Suparnici svih razina, uvijek smo dobro izgledali. Valja naglasiti da su pripreme bile duge i teške. Jedva čekamo početak.


Druga sezona na Rujevici. U pripremnom razdoblju ste igrali malo zadnjeg veznog pa onda iza prvog napadača. Pitanje je uvijek isto, ali ne i manje zanimljivo?


– Draže mi je igrati polušpicu, biti bliže suparničkom golu. Ako šef traži da igram ispred obrane, spreman sam za svaku rolu. Mogu odigrati sve pozicije u veznom redu. Naprijed je lakše zabiti gol, asistirati… Više mi odgovara. Ali, bit će uvjek kako šef kaže… U konačnici je najvažniji učinak cijele momčadi, pobijediti!


Kažete zabiti gol, na posljednjoj utakmici protiv Zadrana pronašli ste novu zabavu – golove. Zabili ste tri komada?


– Daj Bože da tako krene u prvenstvu i Europi. Ne moram zabiti tri, ali barem jedan po utakmici. Super. Neka zabijaju i drugi, moj osnovni posao je namjestiti drugima loptu za gol. Samo da Rijeka pobjeđuje. Nije važno tko će zabiti, a tko asistirati.


Dinamo je napunio mrežu Hapoela, uvalio im pet komada i najavio obranu naslova?


– Svaka im čast. Odlično je Dinamo odigrao utakmicu protiv Izraelaca, osigurao prolaz, ali ne bih ja njih previše komentirao, niti analizirao njihovu igru. Gledamo samo sebe. Borit ćemo se za vrh, dati sve od sebe. Vjerujem u ekipu.


Boriti se za vrh, navijači očekuju da vratite titulu na Rujevicu?


– To nam je jedan od ciljeva. Osvojiti naslov. Vratiti ga tamo gdje mu je mjesto. Imamo ekipu za takav rezultat, imamo kvalitetu, dobro smo se posložili. Motivrani smo i inspirirani.


Dinamo bez Soudanija, ali razigran je Ademi, Hajduk se pojačao, Osijek prijeti… Novo prvenstvo moglo bi biti veoma zanimljivo i neizvjesno?


– Kao i prošle sezone borba bi mogla trajati do posljednjeg kola. Puhali smo Dinamu za vrat nakon što smo zaostali u prvom dijelu sezone. Neće se ponoviti, mislim da zaostanemo u prvoj dionici. Bit će zanimljivo i kvalitetno prvenstvo. Svi imaju nove terene, igrat će se bolji nogomet, bit će više gledatelja.


Koliko uspjeh reprezentacije može popraviti posjet na stadionima HNL-a?


– Poraslo je zanimanje za nogomet, očekujem da stadioni budu puniji, jer ambijent je veoma bitan. Ima dobrih utakmica u HNL-u, ali u depresivnom praznom ambijentu izgledaju očajno… Naše je prvenstvo stvorilo današnje zvijezde reprezentacije. Bolji tereni donijet će kvalitniji nogomet.


Gorica je prvi suparnik, nakon toga Inter na Rujevici… Raspored je povoljan u prvih pet kola do gostovanja u Maksimiru?


– Gorica je novi prvoligaš, bit će motivirani, ali nas će se pitati. Utakmica je u našim rukama, igrom moramo dokazati da smo favoriti. Ako budemo pravi ne bi trebalo biti problema. Tri boda bit će naša. Isto vrijedi i za drugog gosta, Intera… Ostalo, utakmica po utakmicu.


Evropa, Švicarci ili Norvežani?


– Neće biti jednostavno. Nijedna europska utakmica nije lagana. Mislim da smo favoriti, tako se moramo postaviti u ove dvije utakmice, bez obzira na to tko će nam biti suparnik. Nemam posebnih želja… Jedino što bih volio je igrati skupnu fazu Europske lige.


Velika je konkurencija na sredini terena. Grahovac, Lončar, Čanađija, Capan… za dva zadnja vezna. Naprijed vi ili Puljić iza prve špice?


– Nema ništa bolje od jake konkurencije. Svakoga od nas tjera na bolji i kvalitetniji rad, da na svakom treningu daje sve od sebe. To i činimo.


Iniesta je otišao u Japan?


– Šteta što je takav igrač zaključio karijeru, jer igranje u Japanu… Nećemo ga više gledati u dresu Barcelone. Za mene je to jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Obožavam ga od malih nogu. Najdraži igrač.


Posljednje pitanje nije slučajno. Kakav može biti igrač koji obožava Iniestu…?


– Zabavljat ćemo navijače zabavljajući se – poruka je Domagoja Pavičića.