Širenje virusa

STRAH OD KORONE Newcastle i Bayern uveli zabrane igračima i navijačima

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Premierligaški klub Newcastle je svojim igračima zabranio rukovanje, dok je minhenski Bayern odlučio kako više nema fotografiranja nogometaša i obožavatelja



RIJEKA Zbog prijetnje od širenja koronavirusa nogometni klubovi počeli su uvoditi restrikcije kako bi maksimalno zaštitili svoje igrače. Premierligaški klub Newcastle je svojim igračima zabranio rukovanje, dok je minhenski Bayern odlučio kako više nema fotografiranja nogometaša i obožavatelja. 


U Newcastleu nogometaši i osoblje imaju jutarnji ritual rukovanja, ali je zbog liječničkog savjeta to sada ukinuto.


– Ovdje postoji ritual da se svi međusobno rukuju svakoga jutra, ali to smo sada prestali raditi prema savjetu klupskog liječnika. Mi smo, kao i svi drugi, “zalijepljeni” za televizor i pratimo gdje se kreće koronavirus te se nadamo da u ovoj zemlji neće biti gore – rekao je trener Newcastlea Steve Bruce, prenosi Guardian. 




U isto vrijeme aktualni je njemački prvak objavio na svojim internetskim stranicama kako je preporukom Instituta Robert Koch, šef medicinskog odjela FC Bayerna savjetovao igračima da ne potpisuju autograme navijačima, kao i da se ne fotografiraju s njima. Također su navijače i posjetitelje treninga te utakmica zamolili za razumijevanje.