Kraljevski klub

Real uzeo naslov, Modrić želi i Ligu prvaka

Hina

REUTERS

REUTERS

Zinedine Zidane je istaknuo kako je to najsretniji dan u njegovom sportskom životu



Nogometaši Real Madrida osvojili su naslov prvaka Španjolske – prvi nakon 2011. godine, nakon što su u zadnjem kolu Primere slavili kod Malage s 2-0.


Realu je za naslov bio dovoljan i bod, a prvenstvo je završio s tri boda više od Barcelone koja je na Nou Campu slavila s 4-2 protiv Eibara.


Već u 2. minuti za Real je zabio Cristiano Ronaldo, da bi u 56. minuti, nakon što je vratar Malage Kameni obranio udarac Ramosu, Karim Benzema postigao i drugi gol za »Kraljevski klub«, iako iz vrlo dvojbene situacije jer je loptu dirao i branič Reala Varane koji je bio u zaleđu. Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a Mateo Kovačić je ušao u 66. minuti.




U Barceloni je Eibar do 63. minute vodio s 2-0, a oba pogotka je gotovo na istovjetan način – lijevom nogomet u rašlje – postigao Japanac Takashi Inui (7, 61). U 63. minuti je igrač gostiju David Junca zabio autogol, u 73. je na 2-2 poravnao Luis Suarez, a dvije minute kasnije Leo Messi iz penala donosi potpuni preokret, kojeg potvrđuje svojim drugim golom u 90. minuti. Ivan Rakitić je igrao do 71. minute.


Realu je to rekordni 33. naslov prvaka Španjolske, a sada imaju devet više od Barcelone.


Real početkom svibnja očekuje finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa, koji je također danas osvojio naslov u Italiji, dok Barcelona igra finale Kupa Kralja protiv Alavesa.


Zidane: Ovo mi je najsretniji dan u životu


Zinedine Zidane je istaknuo kako je to najsretniji dan u njegovom sportskom životu. 


»Ovo je veliki uspjeh, jer je osvojen naslov u najtežoj ligi na svijetu, nakon 38 kola. Za naslov je bilo ključno da svi igrači, bez obzira koliko igrali, budu ujedinjeni tijekom cijele sezone i u tome smo uspjeli. Ovo mi je najsretniji dan u mom sportskom životu«, izjavio je Zidane na konferenciji za medije u Malagi.


»Za naslov su najzaslužniji igrači jer su oni patili i borili se na terenu. Teško je da sva 24 igrača koja imam igraju isti broj minuta, no oni su svi dobro radili. Zbog tog smo dobrog rada stigli spremni na kraj sezone, svi igrači su dočekali kraju formi«, rekao je Zidane, a onda su iznenada trojica igrača, među njima Marcelo i Alvaro Morata, utrčali u prostoriju i šampanjcem polili trenera te s njime počeli slaviti.


Nakon nekoliko minuta konferencija je nastavljena.


»Sada nećemo razmišljati o Cardiffu i finalu Lige prvaka, samo želimo uživati u trenutku. Ovo posvećujem svim pristašama Real Madrida, koji su uz nas bili čitave godine, svojoj obitelji te svom bratu«, zaključio je Zidane.


Francuz je preuzeo Real Madrid u siječnju 2016. te od tada osvojio prvenstvo, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i europski Superkup.


Modrić: Ovo je velika godina za mene


Hrvatski nogometni kapetan Luka Modrić, koji je u nedjelju s Real Madridom osvojio svoj prvi naslov prvaka Španjolske, rekao je kako je ovo velika godina za njega.


«Ovo je nevjerojatan osjećaj. Dugo smo ovo čekali, isplatio se sav trud ove sezone, zaslužili smo naslov prvaka«, izjavio je 31-godišnji vezni igrač nakon pobjede od 2-0 u Málagi, u posljednjem prvenstvenom kolu. Real Madrid je osvojio prvenstvo prvi put nakon svibnja 2012. godine. Modrić je u klub bio došao tri mjeseca kasnije.


«Da, ovo mi je prva osvojena liga u Španjolskoj, jako sam zadovoljan.


Ovo je nevjerojatna godina za mene ali ostaje nam još finale Lige prvaka. Moramo sezonu završiti na najbolji mogući način«, rekao je Modrić. Real Madrid i talijanski prvak Juventus, koji je u subotu osvojio svoj šesti uzastopni naslov, sudarit će se u Cardiffu 3. lipnja.


«Puno je kvalitete u ovoj ekipi. Osvojili smo ovaj trofej zahvaljujući našoj predanosti na treninzima i utakmicama. Od početka sezone smo bili dobri i zaslužili smo naslov«, dodao je Modrić.