Istra 1961

Raić Sudar: Sigurno na Rujevici nećemo napasti

Ivan Cerovac

Nogometaši Istre 1961 zaključili su polusezonu na domaćem travnjaku na isti način kako su je i otvorili, porazom od Osijeka / Foto Sanjin STRUKICL/PIXSELL

Nogometaši Istre 1961 zaključili su polusezonu na domaćem travnjaku na isti način kako su je i otvorili, porazom od Osijeka / Foto Sanjin STRUKICL/PIXSELL

Rijeka u ovom trenutku igra najljepši i najkvalitetniji nogomet u Hrvatskoj. Nije slučajno prva na ljestvici i protiv takvog protivnika nema se što izgubiti, možemo samo dobiti. Rijeka se digla kao klub i nije lako doći na Rujevicu i nadati se bodovima, puno kvalitetnije momčadi od nas tamo su teško uspjele nešto napraviti. Sigurno nećemo na Rujevici napasti, ali gledat ćemo kako im najbolje možemo parirati, zaključio je Raić Sudar



PULA – Nogometaši Istre 1961 zaključili su polusezonu na domaćem travnjaku na isti način kako su je i otvorili, porazom od Osijeka. Nakon što su se “zeleno-žuti” uspjeli izdići iznad turbulentnog tjedna u kojem ih je naprasno napustio trener Goran Tomić te se s novim čovjekom na klupi, Darkom Raić Sudarom, vratili neporaženi iz Zaprešića, očekivalo se da će taj bod “oploditi” na svom travnjaku. Međutim, na izrovanom pulskom terenu Osječani su izgledali kao brzi vlak za domaće igrače te su se potpuno zasluženo s tri boda odvezli prema ravnoj Slavoniji.


– Njihov trener je po okončanju rekao da im je to bila najbolja utakmica u sezoni i da smo mi izgledali loše jer su oni bili odlični, ali ja smatram da su oni bili dobri jer smo im mi to dopustili – uvjeren je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961. – Osječani su od početka bili agresivni, a mi im nismo odgovorili na isti način. Stajali smo daleko od njih. Od samog otvaranja utakmice upali smo u probleme i nikako se nismo uspjeli izvući iz njih. Treba biti realan i priznati da smo u prvom poluvremenu imali dosta sreće, sačuvali smo mrežu i još su si Osječani sami zabili gol te sam se, da budem iskren, nadao da ćemo se u drugom poluvremenu uspjeti malo konsolidirati. Znao sam da, ako tako nastavimo, nećemo izdržati do kraja i to se potvrdilo u nastavku. Nikako nismo uspjeli izaći iz naše polovice terena i zadržati loptu, jer čim bismo ju osvojili, još bi ju brže izgubili te samim tim nismo uspijevali odmaknuti zadnju liniju od našeg gola. Obrana nam je stalno bila pod pritiskom i bilo je previše ubačaja u naš kazneni prostor da se ne bi dogodila neka situacija poput one iz koje smo primili prvi pogodak. Što je, tu je, moramo tu utakmicu zaboraviti i okrenuti se gostovanju u Rijeci.


Njega će “zeleno-žuti” morati odraditi bez “kartoniranih” Roce i Lucia, a upitno je hoće li Raić Sudar moći računati na ozlijeđene Žižića i Collinsa.




– Žižić je prošlog tjedna bio na ultrazvuku koji je pokazao istegnuće ligamenata skočnog zgloba i bit će upitan za Rijeku. Što se tiče Collinsa, on nije trenirao deset dana i očekujemo da nam se ovoga tjedna priključi pa ćemo vidjeti u kakvom će biti stanju – istaknuo je Raić Sudar.


Posljednjih sedam susjedskih derbija otišlo je na stranu Riječana, a s obzirom na trenutačnu formu obje momčadi, bilo bi pravo sportsko čudo da “zeleno-žuti” u subotu i osmi put u nizu ne potpišu kapitulaciju.


– Rijeka u ovom trenutku igra najljepši i najkvalitetniji nogomet u Hrvatskoj. Nije slučajno prva na ljestvici i protiv takvog protivnika nema se što izgubiti, možemo samo dobiti. Rijeka se digla kao klub i nije lako doći na Rujevicu i nadati se bodovima, puno kvalitetnije momčadi od nas tamo su teško uspjele nešto napraviti. Sigurno nećemo na Rujevici napasti, ali gledat ćemo kako im najbolje možemo parirati – zaključio je Raić Sudar.