Demantij iz Belgije

Predsjednik Belgijskog nogometnog saveza demantirao izjave o Šukeru objavljene u Le Soiru

Portal Novilist.hr



ZAGREB Mehdi Bayat, predsjednik belgijskog nogometnog saveza, demantirao je određen napise u belgijskom tisku koju su prenijeli neki hrvatski portali, a tiču se Davora Šukera. Demantij je obavio HNS-ov portal:


“Slijedom članka objavljenog u belgijskom dnevniku Le Soir, a koji su prenijeli i na svoj način dodatno interpretirali određeni hrvatski mediji, predsjednik Belgijskog nogometnog saveza Mehdi Bayat poslao je službenu izjavu HNS-u u kojoj demantira navedene napise.


Određen broj hrvatskih medija danas je preuzeo vijest objavljenu u Le Soiru te je požurio bez provjere istu vijest objaviti i uglavnom na nekorektan način interpretirati na štetu ugleda predsjednika HNS-a Davora Šukera.




Predsjednik Belgijskog nogomenog saveza, Mehdi Bayat, poslao je službeni dopis HNS-u koji prenosimo u cijelosti:


“Čuo sam za članak u belgijskom dnevniku Le Soir u kojem se spominje navodni razgovor između mene i Davora Šukera.


Taj članak je u potpunosti netočan.


Razgovori koje sam imao s predsjednikom HNS-a uvijek su imali isto zajedničko stajalište – obojica smo se brinuli zbog situacije u cijelom svijetu.”


Davor Šuker me nikada nije pokušao nagovoriti da igramo utakmicu u takvoj situaciji.


Iznimno mi je žao zbog nesporazuma koji je vodio sasvim pogrešnoj interpretaciji na štetu ugleda Davora Šukera, s kojim imam vrlo ugodan, profesionalan i prijateljski odnos.”


Hrvatski nogometni savez i predsjednik Davor Šuker razmotrit će i poduzeti sve pravne korake kako bi se zaštitili prava i interesi Saveza i predsjednika Šukera.


Također, Belgijski nogometni savez i g. Bayat reagirat će prema dnevniku Le Soir.