Marin Grujević

Pokazali smo da se možemo nositi s moćnom Rijekom

Ivica Cerovac

Marin Grujević/Foto Glas Istre

Marin Grujević/Foto Glas Istre

Istina, dobio sam Rijeku u prošloj sezoni i s Istrom 1961 i s Rudešom te ne bih imao ništa protiv da se taj niz nastavi - kaže Riječanin u redovima Istre 1961



PULA Nakon deset odigranih kola tekuće sezone, Marin Grujević bio je najstandardniji igrač Istre 1961. Izuzevši gostovanje u Zaprešiću na kojem je u završnici ušao s klupe, na svim je ostalim susretima bio član startne postave i samo je jednom bio zamijenjen u drugom dijelu. Manolo Marquez koristio ga je na dvije pozicije, desnog beka i desnog krila, kod njegovog nasljednika Curra Torresa ustalio se u zadnjoj liniji, a onda je stigla ozljeda zbog koje još uvijek čeka debi pod paskom trećeg ovosezonskog trenera »zeleno-žutih«, Krunoslava Rendulića.


– Dan pred utakmicu s Dinamom ozlijedio sam se na treningu, zadobio rupturu kvadricepsa zbog koje sam bio primoran preskočiti četiri utakmice, tri prvenstvene i jednu u kupu. S te je strane sada sve u redu, ozljeda je u potpunosti zaliječena, desetak sam dana u punom pogonu i spreman sam opet zaigrati – nije dvojio Marin Grujević, rođeni Riječanin koji ne krije kako utakmica protiv bivšeg kluba za njega ima posebno značenje. – Emocije će malo zaigrati, nije svaki dan na rasporedu susjedski derbi.


Prvi ovosezonski sraz današnjih suparnika, odigran na Rujevici 26. kolovoza, okončan je rezultatom 3:3. Hat-trick za domaćina postigao Heber. Brazilac je na toj utakmici igrao na lijevom krilu te je poprilično namučio Grujevića i Oneta.




– Heber je jedan od najboljih igrača u Prvoj HNL i to je na toj utakmici i potvrdio. No, i mi smo pokazali da se možemo nositi s moćnom Rijekom te ćemo probati to i danas ponoviti – istaknuo je Grujević. – Ako ponovimo određene dobre trenutke s prve međusobne utakmice, kao i iz onih protiv Osijeka i Dinama, mislim da svakog u ovoj ligi možemo pobijediti, pa tako i Rijeku. Naravno, i na tim je susretima bilo loših stvari koje moramo svesti na najmanju mjeru.


Otkad je Igor Biščan na riječkoj klupi zamijenio Matjaža Keka, »bijeli« ne znaju za poraz. Na »Drosini« će gledati kako da podebljaju bodovni konto.


– Rijeka ima vrhunsku kvalitetu i usto nakon promjene trenera raste iz utakmice u utakmicu. Vidi se ta energija koju je u momčad unio Bišćan i oni će u Pulu doći po pobjedu, svjesni smo toga, a na nama je da im pružimo pravi otpor i probamo ih iznenaditi – naglasio je Grujević. – Velika je bodovna razlika između ova dva kluba, ali usprkos tome, mislim da ćemo mi danas imati svoje šanse. U lokalnom derbiju je uvijek sve moguće, a mi igramo na domaćem terenu te sam uvjeren da će svaki pojedinac na njemu pružiti svoj maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno da se pobijedi Rijeka, svi želimo stići do pobjede koju ćemo podariti novom treneru za njegov domaći debi.


Zbog kartona danas neće moći nastupiti Mierez, Obeng, Traore i Rubić, četvorka koja je prije dva i pol mjeseca na Rujevici krenula u susret od prve minute.


– To će nam sigurno predstavljati problem, ali igrači koji će ih zamijeniti također su kvalitetni. Oni će napraviti sve da se izostanci ne primijete – dodao je Grujević.


Grujević je jedan od rijetkih igrača Istre 1961, kako sadašnjih tako i bivših, koji se može pohvaliti pozitivnim skorom u ogledima s Rijekom. Danas će igrati petu prvenstvenu utakmicu protiv kluba u kojem je ponikao, a dosadašnji mu je učinak dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz.


– Istina, dobio sam Rijeku u prošloj sezoni i s Istrom 1961 i s Rudešom te ne bih imao ništa protiv da se taj niz nastavi i danas. Mogao je omjer biti još i bolji, jer smo u prošloj utakmici na Rujevici bili bolja momčad te smo po prikazanom na terenu i nju trebali dobiti. Bila je to jedna od naših najboljih predstava ove sezone, ali napravili smo određene pogreške nakon kojih smo naivno primili pogotke. To vam je nogomet. Kad smo ih prije godinu dana svladali na »Drosini«, poveli smo ranim pogotkom Puclina, što je praktički bio naš jedini udarac na njihov gol, i potom tu minimalnu prednost sačuvali skoro 80 minuta. Oni su imali preko deset udaraca koji su išli u okvir gola, Čuljak je triput vadio loptu s gol-linije, u sudačkoj nadoknadi isključen nam je sjajni Ivušić pa je na gol morao stati Mitrevski, jer više nismo imali izmjena, ali uspjeli smo sačuvati mrežu i stići do pobjede – zaključio je Grujević.