Divljanje u St. Etienneu

Pogledajte trenutak kad su navijači bakljama zasuli teren

Hina

Reuters

Reuters

»Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima,« kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu



Nekoliko minuta prije kraja susreta, obistinila su se strahovanja o kojima se danas pričalo cijeli dan – o tome da je u St. Etienne došao dio ekstremnijih hrvatskih navijača kojima je u sklopu rata protiv HNS-a cilj prekinuti susret.



Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najoštrije osuđuje huliganski ispad na današnjoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Češke, kaže se u priopćenju HOO-a. »Gnjusan čin onih pojedinaca kojima nije stalo do sporta bacio je u drugi plan sjajnu igru naše nogometne reprezentacije i ponovo uskratio pravo navijačko i slavljeničko ozračje hrvatskim navijačima i istinskim ljubiteljima nogometa, ali i našim nogometašima koji s velikom strašću i ljubavlju brane boje Hrvatske.Izražavamo žaljenje što se, unatoč najavama, nije poduzelo ništa od strane odgovornih da se spriječi današnji huliganski čin, iako im je u potpunosti jasno koja se šteta time nanosi hrvatskom sportu«, stoji u priopćenju HOO-a.


Dogodilo se to u 86. minuti kad je s dijela tribine iza vrata Čecha na teren poletjelo desetak baklji, a potom i jedan topovski udar. Nastavilo se tučnjavom na tom dijelu tribine.




Susret je na nekoliko minuta bio prekinut, nakon čega je sudac produžio čak 10 minuta.


Česi su u nadoknadi izjednačili, a tek se očekuje izricanje kazne HNS-u zbog najnovijeg ispada.


Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je odmah nakon susreta disciplinski postupak, objavio je glasnogovornik UEFE.


Hrvatsku zasigurno čeka teška kazna UEFE zbog novoga huliganskog izgreda navijača, tim više što je reprezentacija kažnjena i s igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018.


UEFA je na ovom EURU već kaznila Englesku i Rusiju zbog divljanja navijača, i to uvjetnom kaznom diskvalifikacije s natjecanja.


Pogledajte video.





Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.


»Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima,« kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.


Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.