Finale županijskog Kupa

Pogledajte kako je bilo na festivalu nogometa na Rujevici: Krk uvjerljivo do trofeja!

Ivan Volarić

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Nogometaši "Krka" osvojili su naslov pobjednika županijskog Kupa i osigurali svoje mjesto u završnici Kupa Hrvatske iduće sezone. Ivan Peraić, tajnik ŽNS-a, uručio je nakon finala kapetanu Bodula Nevenu Čuturilu pokal koji se nakon dvije godine vratio u krčke trofejne vitrine.



RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Gledatelja: 800. Sudac: Marko Linić (Čavle) 7. Pomoćnici: Balen i Pajić (oba Rijeka). Strijelci: 1:0 Čuturilo (33′), 2:0 Alilović (38′), 3:0 Brdar (87′), 4:0 Brdar (90′). Žuti kartoni: Premi, Filipović (Vinodol). 


KRK: Nicoletti -, Fumić 7,5, Con 7, Buršić 6,5 (od 78′ Rošić -), Čuturilo 7,5, Kurolt 7,5, Alilović 7,5 (od 67′ Brdar 7,5), Turkalj 6,5, Ismaili 6,5 (od 72′ Begić -), Malinić 6,5, Vidas 6,5.


VINODOL: Hodžić 5,5, Mataija 5,5, Lagundžija 5,5, A. Petrinović 5,5, Lenac 5,5, Šmit 5,5, Tomić 5,5 (od 61′ Uremović 5,5), T. Petrinović 5,5, Filipović 5,5 (od 80′ Smolčić -), Premi 5,5 (od 46′ Radetić 5,5), Buljat 5,5.




Nogometaši “Krka” osvojili su naslov pobjednika županijskog Kupa i osigurali svoje mjesto u završnici Kupa Hrvatske iduće sezone. Ivan Peraić, tajnik ŽNS-a, uručio je nakon finala kapetanu Bodula Nevenu Čuturilu pokal koji se nakon dvije godine vratio u krčke trofejne vitrine. Rujevički finale, odigran više u četvrtoligaškom nego trećeligaškom ritmu, odlučila je na kraju pojedinačna kvaliteta. Konkretnije, prijelomnima su se pokazala dva poteza Florijana Fumića u razmaku od četiri minute prvoga poluvremena koja su prethodila dvama pogocima “Krka”.


Prvo se u 33. minuti veznjak “Krka” u primanju oslobodio jednog, a lažnjakom drugog igrača nakon čega je zaustavljen prekršajem na dvadesetak metara od vratiju. Čuturilo je ljevicom poslao loptu preko živog zida u donji lijevi vratarev kut. Dojam je da je vratar Hodžić bio na lopti, ali se nije opružio vjerojatno misleći da će završiti s druge strane vratnice. Pet minuta kasnije nakon kornera “Vinodola” bljesnula je kontra “Krka”. Novljani su se sporo vratili, a njihovi “osigurači” neuspješno pokušavali uhvatiti igrače “Krka” u zaleđu. Fumić je gurnuo loptu u prostor za Alilovića koji je između asistencije i egzekucije odabrao ovo drugo. Hodžić ne bi imao puno veće šanse ni da je ostao u svojem kaznenom prostoru umjesto neuspješnog pokušaja presjecanja Fumićeva dodavanja daleko izvan njega.


U nastavku se ništa bitnije događalo do završnice utakmice kada je Robert Brdar ušao s klupe i s dva pogotka ispisao uvertiru uoči bodulske fešte podno dobro popunjenih tribina. U 87. minuti napadač “Krka” je udarcem iz okreta postigao prvi, a u sučevoj nadoknadi vremena pospremio je u mrežu odbijanac od grede za svoj drugi pogodak u razmaku od svega nekoliko minuta.


snimio Roni Brmalj


snimio Roni Brmalj