Mario Tadejević

Osijek je za nas druga dimenzija, ali navijači će sigurno uživati na Krimeji

Ivan Volarić

Mario Tadejević svojevremeno je nosio dres Rijeke/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević svojevremeno je nosio dres Rijeke/Foto Arhiva NL

Poznajem ljude koji su na čelu ovoga projekta. Brzo smo se dogovorili. Ostajem na Krimeji najmanje do ljeta. Nadam se da još uvijek mogu nešto napraviti u inozemstvu  - kaže 29-godišnji lijevonogi branič ponikao u omladinskom pogonu Rijeke i povratnik s Islanda



RIJEKA Krimejske redove ove zime pojačao je Mario Tadejević, iskusni 29-godišnji ljevonogi branič, kojega nogometni kibici iz grada na Rječini pamte u prvom redu kao darovitog igrača »Rijeke« koji se prije desetak godina pokušavao nametnuti u prvoj momčadi »bijelih«. Zabio je svojedobno i pogodak Dinamu u Maksimiru u porazu Rijeke 1:6. »Bijele« je vodio aktualni izbornik Zlatko Dalić. Mario je nakon toga igrao na posudbi u Pomorcu, pa se okušao u Sarajevu i Veležu, potom i mađarskom prvoligašu Pecsiju, zatim se kratko zadržao u Krku, a onda je u posljednje tri sezone branio boje islandskog prvoligaša Fjolnira. Tadejević je u prosincu zaključio svoju islandsku priču i prihvatio ponudu s Krimeje.



Na Krimeji su pokrenuli investicijski ciklus na više klupskih razina. Između ostalih ovo će biti godina značajnih ulaganja u omladinski pogon Orijenta 1919. Osim uvjeta za rad (nova podloga iza golova…), stručnih pomaka (Rubčić novi šef škole), klupsko vodstvo uložilo je i ono bez čega je nemoguće trenirati – rekvizite. Iz Njemačke je stigla oprema vrijedna 20 tisuća kuna. Nove lopte, prepone, štapovi… sve ono bez čega je nemoguće kvalitetno trenirati.



Pozitivna priča




– Zašto Orijent? Privukla me pozitivna priča koja se posljednjih mjeseci stvorila oko kluba, osim toga živim blizu Krimeje – na Vežici – govori Tadejević, koji praktički na trening može pješke.


– Skoro! – odgovara Tadejević koji dolazi u poznato okruženje. S Weitzerom, Bijelićem, Gercom… je dijelio dane u omladinskom pogonu Rijeke.


– Igrao sam sa svima iako nismo isto godište. Ekipa je u svakom slučaju dobra, po onome što sam vidio u jesenskom dijelu sezone kadra je napasti pozicije koje vode u Drugu HNL. Klub pokazuje ozbiljnost u svakom detalju – nastavlja Tadejević.


Dogovor do ljeta



Od srijede su na Krimeji u pretprodaji ulaznice za subotnji ogled protiv Osijeka. Veliki interes jamči da će u subotu od 14 sati tribine biti dobro ispunjene. Utakmica će se prenositi na HNTV-u pa će doći na svoje i oni koji iz nekoga razloga neće moći svjedočiti tom susretu uživo s krimejskih tribina.



Tadejević je s predsjednikom Sašom Matijašom i dopredsjednikom Marinkom Koljaninom surađivao za dana provedenih na Kantridi.


– Poznajem ljude koji su na čelu ovoga projekta. Brzo smo se dogovorili. Ostajem na Krimeji najmanje do ljeta. Nadam se da još uvijek mogu nešto napraviti u inozemstvu.


U subotu se na Krimeji sprema prava nogometna poslastica. Prijateljskom utakmicom protiv Osijeka kreće se s obilježavanjem vrijednog jubileja, stote godišnjice Orijenta.


– Pravi test, iako ruku na srce za nas su Osječani druga dimenzija. Međutim, siguran sam da će navijači uživati, da će dobro ispunjena Krimeja vidjeti pravu utakmicu – poručio je Tadejević.