Kup Hrvatske

Odbojkaši i odbojkašice Rijeke večeras traže prolaz u polufinale Kupa

Ivan Volarić

Davor Bogdanović (Rijeka) na smeču/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović (Rijeka) na smeču/Foto Arhiva NL

Ako želimo ići među četiri u kupu, moramo pobijediti. Kvalitetniji smo i to ćemo, vjerujem, pokazati na parketu – kaže trener Riječana Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas se vraćaju na mjesto – sreće. U Nedelišću su prije dva prvenstvena kola slavili 3:1 nad Centrometalom u utakmici koja se dugo valjala na »oštrici noža« u rezultatskom smislu, večeras od 18.30 sati na istom mjestu Riječani će tražiti prolaz u polufinale Kupa Hrvatske. Trener Velimir Liverić može računati na sve igrače osim na friško oženjenog libera – Mladena Jurčevića.


– Očekujemo da će to ponovo biti tvrda utakmica, međutim, smatramo da smo bolji i da ćemo čak bolje izgledati nego u prvenstvenoj utakmici. Ako želimo ići među četiri u kupu, moramo pobijediti. Kvalitetniji smo i to ćemo, vjerujem, pokazati na parketu – govori trener Velimir Liverić, koji smatra da će njegova momčad bolje izgledati jer će kvalitetnije reagirati na specifične uvjete za igru.



Odbojkašice Rijeke večeras od 20 sati kod Zadra, drugoplasirane ekipe drugoligaškog razreda, tražit će prolaz u polufinale Kupa. Na istom mjestu djevojke trenera Igora Lovrinova nedavno su svladale svoje domaćine u sklopu pripremnog turnira uoči početka sezone.




– Istina je da smo ih dobili u toj utakmici, ali nije bilo lako. Osim toga, to je ipak bila pripremna utakmica – govori Krešimir Jurić, pomoćni trener riječkih odbojkašica. – Uz dobar pristup ne bismo trebali imati problema, međutim, kao u svakom sportu, tako ni u odbojci ponekada ne pobjeđuje bolji. Želimo, naravno, proći u polufinale, a onda pokušati otići do kraja. (I. VO.)



– To je teren gdje ipak ima malo publike, galame i buke. Mislim da smo se sada priviknuli na to i vjerujem da nam to neće predstavljati problem. Bez obzira na to što se mučimo u zadnje vrijeme, ipak je plasman među četiri ekipe u kupu lijepi cilj. Važno je da tamo stignemo, a onda ćemo razmišljati o ždrijebu. I nadati se sreći… – kazao je trener Riječana.


Polufinale se igra krajem studenoga na dvije utakmice. Finale Kupa je u travnju iduće godine.