Obljetnica slavnog finala

OLIĆ Beckham i Scholes mogu još komotno igrati profesionalni nogomet, a Stam me pomeo

Marko Cvijanović

Ivica Olić i Paul Scholes / Foto: REUTERS

Ivica Olić i Paul Scholes / Foto: REUTERS

Sreća da sam na vrijeme skočio pa me zakačio samo po kostobranu. Pusti zafrkanciju, nije bilo ugodno. Eto, baš me zvao Demichelis, njemu je s dvije noge uletio Paul Scholes. Legende »Manchester Uniteda« ozbiljno su shvatile utakmicu, nema što, ha, ha, ha...



RIJEKA – Ivica Olić protekle je nedjelje bio sudionik revijalnog spektakla legendi Manchester Uniteda i Bayerna, koje su u humanitarnoj utakmici Zaklade kluba s Old Trafforda odmjerile snage u okviru proslave 20. obljetnice čuvenog finala Lige prvaka u Barceloni 1999. godine. Pomoćnik izbornika »kockastih« Zlatka Dalića i bivši proslavljeni prvotimac bavarske momčadi bio je dio Bayernove ekspedicije koja je prvo nazočila finalu njemačkog Kupa, a onda charter-linijom otputovala na spektakl u »teatar snova«.


– Stvarno je bilo spektakularno – kaže Ivica Olić, koji je u jednom trenutku osjetiio svu silinu beskompromisnog starta nekadašnjeg braniča »vragova«, Jaapa Stama, koji očito još uvijek ne prepoznaje revijalni od natjecateljskog karaktera nogometne utakmice. I u 46. na leđima.


– Uf, dobro me pokupio. Sreća da sam na vrijeme skočio pa me zakačio samo po kostobranu. Pusti zafrkanciju, nije bilo ugodno. Eto, baš me zvao Demichelis, njemu je s dvije noge uletio Paul Scholes. Legende »Manchester Uniteda« ozbiljno su shvatile utakmicu, nema što, ha, ha, ha…




Publika je na Old Traffordu još jednom na djelu mogla vidjeti nekadašnje asove dvaju velikih klubova, Schmeichela, Beckhama, Garyja Nevillea, Stama, Colea, Yorka, Sahe, Sheringhama, Poborskog, Solskjaera, Scholesa… s jedne, a Babbela, Kuffoura, Augenthalera, Van Buytena, Demichelisa, Tonija, Elbera, Matthäusa, Makaayja, Effenberga, Ze Roberta, Janckera, Butta, Finka, Olića… s druge strane. »Vragovi« su na krilima Beckhama bili prilično uvjerljivi i slavili 5:0.


– Bili su napaljeni, a mi smo ipak bili puno stariji. Pa, Beckham i Scholes mogu još komotno igrati profesionalni nogomet. Međutim, bilo je stvarno sjajno biti dio te lijepe priče. Organizacija je bila vrhunska, tribine Old Trafforda bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, skupljeno je jako puno novaca. Manchester United je to organizirao na vrhunskoj razini, ni Nijemci, koji su poznati po ovakvim priredbama, ne bi mogli bolje – rekao je Olić.


Prije dvadeset godina na Camp Nou Manchester United je u uzbudljivoj završnici preokrenuo vodstvo Bayerna (Basler 6’) i slavio pobjedu dvama pogocima (Sheringham, Solskjaer) u manje od 100 sekundi sudačke nadoknade.