Bura i malo sreće

Nehaj u poslastici Kupa dočekuje Slavonce i nada se – čudu

Denis Frančišković

Uskočka hobotnica - Igor Baričević / arhiva NL

Uskočka hobotnica - Igor Baričević / arhiva NL

»Osijek« je veliki favorit, ali sve je moguće, nema predaje. Ako nas posluži vrijeme, moglo bi doći i dosta naših navijača koji su uvijek dodatni vjetar u leđa – kaže Svast



Nogomet je iznova zaživio pod Nehajem! Momčad iz grada »uskoka« i bure na najbolji je način otvorila ligašku sezonu promoviravši se u lidera, a atmosferu dodatno podgrijava današnje (15.30) gostovanje »Osijeka«. Senjani u sklopu šesnaestine Kupa Hrvatske jure po još jedno iznenađenje iako istinski priznaju – Osječani su veliki favoriti. Trener Nehajev Svast, zaštitno ime kluba, kao i njegova momčad nemaju velikih imperativa. Cilj je pružiti što bolji otporm pa onda možda i pokušati doći do velike senzacije. Pritom su pogledi uprti u nebo, čeka se prestanak kiše i onda početak najavljene čuvene senjske bure.


– »Osijek« uz »Rijeku« trenutno igra naljepši nogomet u Hrvatskoj, a mi smo sretni što možemo ugostiti takvog jednog suparnika. Zadovoljni smo kako smo krenuli u prvenstvo, atmosfera je dobra i poticajna – kaže trener Nehajev Svast i dodaje: – »Osijek« je veliki favorit, ali sve je moguće, nema predaje. Ako nas posluži vrijeme moglo bi doći i dosta naših navijača koji su uvijek dodatni vjetar u leđa. Protiv »Hajduka« ih je svojevremeno bilo 2.000… Stane li kiša tribine bi se mogle napuniti, a prema najavama mogla bi jaka bura. Možda nam ona bude saveznik, a Slavonci se ne snađu, ha, ha…


»Nehaj« ima velika iskustva iz Kupa Hrvatske, tradicionalno je težak suparnik za najveće domaće klubove. Osjetili su to već na svojoj koži »Rijeka« i »Hajduk«.




– U vrijeme dok sam ja bio igrač »Rijeka« nas je izbacila tek u produžetku, golom Hasančića u 114. minuti. »Hajduk« nas je teško pobijdio 3:2. Tako to obično bude u Kupu, jači protivnik se malo opusti, a mi onda dajemo više od sto posto. Vidjet ćemo koliko ćemo moći izdržati s obzirom da svi igrači nisu prošli kompletne pripreme, no glavni nam je cilj pružiti što jači otpor. Drugih imperativa nema – tvrdi kormilar »uskoka« čija je momčad najbolje startala u Međužupanijskoj ligi.


»Nehaj« je trenutno vodeći nakon četiri kola, a posebno je odjeknula najnovija domaća pobjeda nad favoritom »Grobničanom« od 4:2.


– »Grobničan« je jedan od ponajboljih momčadi u ligi, no strašno smo otvorili utakmicu, nakon pola sata vodili smo 4:0. Bili smo agresivni, motivirani, a svaki nas je gol dodatno dizao. Ovaj put, s obzirom na probleme u prošlom prvenstvu, puno smo ozbiljnije shvatili pripreme. Već smo jedanaest utakmica u nizu neporaženi uzme li se završnica prošlog prvenstva. Nastojat ćemo vratiti u ritam i ove igrače koji zbog turističke sezone nisu stigli odraditi kompletne pripreme. Cilj nam je izbjeći stres ostanka i zadržati se što duže u vrhu – zaključuje Svast.