Luka Ivanušec

Nasljednik Danija Olma: “Sve te priče o krizi Dinama su preuveličane”

Ivana Vaupotić

Luka Ivanušec, Mislav Oršić, Marin Leovac i Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Luka Ivanušec, Mislav Oršić, Marin Leovac i Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Mi smo svjesni svoje bodovne prednosti, ali i činjenica da Rijeka i Hajduk sada imaju pozitivno ozračje. Radujem se tim utakmicama - kaže Ivanušec



ZAGREB Nije tajna da je drugi dio sezone Dinamu donio rezultate ispod razine očekivanja za najjači klub u državi. Modri su u prvenstvu uknjižili pobjede nad Slaven Belupom (2:0), Goricom (2:0) i Interom (3:2) i poraz na gostovanju kod Osijeka (0:1), a u međuvremenu su na Rujevici ispali u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.


Sada ih, pak, očekuju dva uzastopna derbija, čiji ishodi bi mogli učiniti borbu nešto zanimljivijom. Ove subote na stadion Maksimir stiže Rijeka, a kolo nakon toga donosi odlazak na Poljud. No, u Maksimirskoj 128 nema bojazni.


Signal ostalima


– Mislim da su sve te priče o našoj krizi preuveličane. Realno, mi smo kiksali u Osijeku i u četvrtfinalu Kupa s Rijekom. Dakle, izgubili smo od momčadi koje su dio Velike četvorke našeg klupskog nogometa, s time da smo obje utakmice igrali u gostima. Slažem se da to nije na razini Dinama, ali općenito mislim da se stvara prevelika drama oko naših rezultata u ovom dijelu sezone – kaže Luka Ivanušec, koji je zbog ozljede propustio dvoboje s Rijekom, Goricom i Osijekom.




Kada se u obzir uzme sve rečeno, suvišno je raspravljati ozračju u Dinamovoj svlačionici. Modri su svjesni svojih kvaliteta i uvjereni su da će u najkraćem mogućem roku prezentirati svoju moć, počevši od derbija s Rijekom.


– Među nama vlada odlična atmosfera. Osjeća se iskustvo starijih igrača koji su u karijerama već prolazili kroz slične situacije. Nama mlađima je lakše kada vidimo kako se oni nose s time. Stvarno je sve dobro i s nestrpljenjem čekamo utakmicu s Rijekom, a zatim i odlazak na Poljud – dodaje Ivanušec.


Teorija kaže da bi porazi u tim dvobojima osjetno smanjili modru prednost na ljestvici HT Prve lige, koja u ovom trenutku iznosi dvanaest bodova nad Hajdukom. Povrh toga, takav ishod bi sasvim sigurno dao novi zamah Rijeci i Hajduku.


Mane i vrline


– U našoj ligi je svaki kiks Dinama signal svima drugima da se ohrabre i pokušaju iskoristiti svoju priliku. Zbog čega bi ove dvije utakmice bile drugačije?! Uostalom, to je u duhu sporta. Mi smo svjesni svoje bodovne prednosti, ali i činjenica da Rijeka i Hajduk u ovom trenuku imaju pozitivno ozračje. Osobno se radujem tim utakmicama – tvrdi 21-godišnji veznjak.


Modri su ove sezone već odigrali četiri utakmice s Rijekom, što će reći da u subotnjem ogledu nema puno prostora za taktičke finese koje bi zatekle suparnika.


– Ma, predobro poznajemo jedni druge da bi moglo biti iznenađenja. Jako cijenim momčad Rijeke koja je uspješno prošla krizno razdoblje i smjenu trenera te se vratila u normalu. Međutim, isto tako imam dovoljno samopouzdanja i vjere da možemo nakon osvajanja tri boda protiv Intera ući pobjedničku seriju – objašnjava Ivanušec, kojeg je Nenad Bjelica označio kao jednog od potencijalnih nasljednika Danija Olma.


U skladu s ustaljenom praksom, svaki spomen suparnika donosi pažljivo birane riječi.


– Vrline Rijeke svakako su koncentracija kvalitete, iskustvo i dobra atmosfera. O nekim njihovim slabostima ne želim govoriti. Ako ih Rijeka i ima, onda ću to zadržati za sebe i svoje suigrače – zaključuje Ivanušec.